Tuesday, 27 November 2012

Scallop Puncher

Salam lovelies..
Rindu nye nk update blog. 
Nasib baik hari ni last day keje utk minggu ni, then, offday 4hari. wehuuuu... tak sabarnya. 
Mr. N pon kebetulan cuti hari yg sama...3 hari. harap2..dapat setelkn bnyk benda. 

2" scallop puncher from paper shapers. 

This time, nk story sket pasal puncher scallop ni. huhi.... 
Slalu ramai yg beli online kt fb la... dkt scrap and crop? hahahah.. 
I terus beli dari Amazon ye. mls nk pm bagai tanya stock yg dari msia... lg pon, harga berganda2 mahal...around  rm80-rm90. tp dekat Amazon US, baru rm30. but ofcoz..kena tanggung shipping cost kan. 

Tapi..tapi....disebabkn i nak beli sekali Brazillian Waxing Kit.....trus je la beli puncher ni. 
Alhamdulillah...around 2 mggu je, da smpai, straight smpai opis.. tak de kena tahan2 ngan kastam klia. thanks sgt kawan sepermainan game facebook yg tgh belajar kt US skang ni. dia la yg susah payah ship brg2 i ke Msia. 


simple puncher. blakang mmg terbuka mcm tu. so..kita leh adjust sendiri bila nk punch. tak de la..gambar terkeluar2 dari bulatan tu. just nicely fit atas penutup jar. 

Da try punch ni... excited sgt! tp design sticker nan ado lg. kertas sticker pon blom beli lg. huhi. 
Door gift pon tak beli lg. err..errr..tik tok tik tok... tggl less than 100days je kot. tp bnykkkkk lg persiapan tak buat. hahahha


pandangan sisi si puncher. 

Medium box USPS. penuh..letak waxing kit yg besar gedabak. huwaa...takut plak nk buat brazillian wax sendiri...wuwuwu... review kit ni... err..nanti2 la ye. ada ke b2b nk tau pasal waxing kit ni?? 


Total damage:
shipping US ke Msia : 48usd
Total harga brg waxing + puncher : 46usd
Shipping  dari Amazon ke US : free.
so...total up, dlm rm280+

shipping cost lg mahal dr harga barang. tp nk buat mcm mana.. kat sini tak jumpa lg waxing kit ni. nk buat tetiap bulan kat saloon, rm80+ per session for brazillian wax... huwaa... lg tak mampu kot. mengharapkn ihsan belas groupon je...leh la dpt around rm40..tp tu pon x bape nk puas hati sgt.. buat ala kadar. lgpon..malu kot nak kangkang2 lelama. hahha.

Tapi kan.. tapi..ada tak b2b nk beli puncher ni? if reramai.. leh la dpt murah. medium box ni agak besar.. leh letak 8-10 puncher kot? tapi..takut satu hal je...takut kena tahan kastam klia. kalo kena tahan situ, da sah2 kena byr tax. benci betul!

10 comments:

orked violet said...[Reply]

a'ah..rmai gk yg cr puncher nih kan (except Sya.hehehe)

Sya xpandai (xrajin sbnrnye) nk DIY, pape beLi jek.sbb da ade experience xjadik.huhu

tp murah La kan kt sne.jeLes nye spe yg stdy or ade mmbr/sdare kt sne.huhu

Honey Lalala said...[Reply]

brazilian wax tu bukan buang bulu pubik kat area *** ke? Kira kalo pakai groupon tu kena mengangkang hadap muka orang yang wat wax tu ke? wah.. so brave la u!

chil&zam said...[Reply]

me pn cari puncher nih..tp ada yg sugget c kat scrap and crop,bile tgk2..cam tak terbuka hati nk beli pulak.haha..

brazillian wax..ada ramai exb2b wat sblm2 nih..

N nk wat pattern ape?? kihkihkihhhh ~~

Miss N and Mr N said...[Reply]

@orked violet hihi.. ni beli pon.. sbb teringin. tah bile nk buat pon tak tau. kang end up jual je kot kt b2b lain. hihihi

Miss N and Mr N said...[Reply]

@Honey Lalala betul tu dear. hihhihi.

Miss N and Mr N said...[Reply]

@chil&zam hihi...tak penah terfikir plak nk buat pattern2. slalu mesti nk cpt2 habis..tamo dok situ lelama. hahaha

LiNda said...[Reply]

huhu..linda ngh mencari2 puncher ni, nnti sewakan je la kat linda...kihkihkih

Miss N and Mr N said...[Reply]

@LiNda bley je dear. tak de masalahh.

kinsan said...[Reply]

Saya ada menjual scallop dan round puncher yang sesuai untuk anda DIY sendiri.

Harga seperti berikut (termasuk kos pos):
1) Marvy Uchida 2 inch Scallop/Round Circle Super Jumbo Clever Lever Paper Punch - RM80
2) EK Sucess Paper Shapers 2 inch Scallop/Round Circle Large Nesting Paper Punch - RM80
3) EK Sucess 2 inch Scallop/Round Circle Large Nesting Paper Punch Slim - RM85

Berminat nak order atau nak beli saiz yang berlainan? Hanya e-mail saya just_ina@hotmail.com atau njbuttonbadge@hotmail.my ataupun layari FB saya www.facebook.com/njbuttonbadge.njbb

Wanie Zaini said...[Reply]

xnk letgo ke puncher 2?? hehe =)