Monday, 7 December 2015

Happy Birthday Tuan Tanah Kedaung

Hari tu update pasal birthday si suami, 
Kali ni update pasal birthday bini plak.. baru adil gitu. 
A small celebration at Shell Out.

Teaching a 8 months old baby about table manners. 


nasib baik bayi ni sangat behave.......dapat la mama and baba makan dengan aman. tenkiu syg!



Hellooo...goddess seafood!

Sungguh la nyummy, I was wondering, how the taste of the sauce, and the crawfish for a long time.
Tambah pulak abang I bg review, yang sauce curry curry dia rare. rasa lain dari yang lain. not typical curry biasa. ngehngeh. So, Mr. N tanya nak dinner mana for my birthday, terus bgtau cpt2 nak g Shell Out! 14 Nov adalah hari sabtu. lepas maghrib baru kuar rumah. dengan sesat barat sbb ikut waze yg diset elak toll! apekahhh.....kul 8.30 kot baru smpai kedai. beratur panjang ok, tapi takpe, amik number dulu, then diorg mmg ada sediakan kerusi kat luar kedai. I tunggu dalam kete je, sbb baby tido.dalam 9.15 kot baru la we all dapat table. tanpa membuang masa, terus order:

500gm king prawn - rm55.90 (garlic butter sauce)
500gm crawfish - rm50.90 (shell bang sauce)
500gm clam - rm26.90 (curry curry sauce)
700gm crab (sekor) - shell bang sauce. harga tak ingat da. 

tudiaa...hahaha..tak habis ye makan semua tu. jadi kami tapau utk makan kt umah! 
betul2 melantak ni. kalo blur tak tau nk order ape, or tak tau nak amik sauce ape, waiter kat sana sgt membantu ok!
Seriously, sos shell bang dia super sedap!. i try nak replicate, tapi tak bape nak sama. suka gila sos dalam crawfish tu...sbb banyak. tapi masin sket. mula2 tak order lala, tapi sbb teringin nak rasa sos curry curry dia, waiter tu ckp, sauce tu sesuai utk lala atau sotong. maka, terpaksa la order lala sekali. tp puas hati, sbb isi lala dia gemok gedempol. hahahalalallalalala. hihi

oh, yang ketam tu pon, waiter tu akan bgtau size bape gram yang ada. and bape ekor dia recommend, depends bape org dtg makan. sumpah sedap gilo ketam tu. juicy and manis isi dia. 

Crawfish tu, kepala dia mcm lobster/udang galah. siap ada pengepit ok! badan dia kulit berketak2 macam udang lipan/udang ketak tu. weihh..susah gila ah nak kopek! berduri2 kulit dia, da la keras...mmg bley cedera tau makan menatang ni. tapi teringin punye pasal kan. isi dia plak kecikkkkkkkk jer. tapi sedapp! manis. huhuhu. bibir i mmg habis luka calar balar sbb kena duri kt sepit dia tu. huhuhuhu

oh pls jangan order potato salad dia! penuh mayonis je. tak sedap langsung. nyesal sungguh order side dish yang tu. hahaha

air roselle dia terbaik!!! krup krap makan bunga roselle sekali. 
Burp...Alhamdulillah. TQ husband!


perut kenyang senang hati, mari selfie anak beranak.


ps: soon they will open new outlet kat shah alam!!!

2 comments:

cik hani said...[Reply]

wah...sedapnya..
seafood memang best..

Oh...memang si kecik tu nampak behave.
comel betul

Arianna Arissya said...[Reply]

wah...sedap nya... terliur2 tgk seafood ... nak jugakkk... nk singgah la nanti kat shell out ni... sis, jom singgah blog sy juga... ada kongsi tips untuk kekal sihat menawan... >>>Tips untuk kurus secara semulajadi! <<<