Wednesday, 5 March 2014

Tefal in the house

Semalam...hari yg ditunggu2.
Tefal dari UK da smpai.
Alhamdulillah... actually, ni masa mula2 I promote pasal tefal bistro yg sgt murah. almaklum la...tgh sale. kalo I beli sorg2, rugi plak utk kos postage. Maka...I da up entry kt blog, nak cari lg 3 atau 4 org yg nak join order. x cukup ngn tu, I up status kt fb plak..




Haaa..amik..berduyun plak org minat.
Last2 skali..order 20set terus. Tapi...di saat akhir, ada 3set yg telah direturn, and pihak amazon da refund. tp...org yg tolong bungkuskn periuk2 ni semua, dia ckp..semua brg cukup.. tapi bila smpai smlm, kira2 tak cukup. Haaa.. sudah!  Haishh.. ni yg tak suka ni.. tak suka nk semak2 kepala. Actually, ada lg 2nd and 3rd shipment... ni da termasuk dgn actifry + airfryer yg org lain order. Harap2...next shipment ada lg 3 ketul tefal bistro tu.. kalo tak.. kena la refund balik duit org kan.

bila kira2..ada 19 set je... huwaaa... patut ada 20 + 2 set tefal. 
20 set harga promotion, 2 set harga biasa.


MASALAH sebenarnya.. duit sape yg I perlu refund? Huwaaa...kesiannya. tak smpai hati kot nk let down org lain. org da berharap sgt nk masak guna tefal...dok tertunggu2...tetiba brg takde. sedihnya.  Hukhuk.. nk kena cabut undi kah? Nak kena ikut priority? Atau.. sape cepat dia dpt? Atau...priority utk sape da byr habis?? Atau...priority kt org2 yg sgt berharap..?? kiranya ada yg dok tanya2 bila brg nk smpai. Haishh.. berbelah bahagi. Mostly yg order mmg org rapat, yg I kenal kt fb. Ada 3 org je reader blog ni, yg just email personally utk order. Huhu.. serious.. tak smpai hati sgt nk turn down. Baik kawan2 kt fb..atau reader kt blog yg tak penah tgk muka pon.Tp tu la..leh je beli lain, tp harga now da lain.. aritu yg order semua dpt harga promotion. Haishhh..rasa bersalah sgt. Berharap sgt ada lg 3set dlm next batch. Wuwuwuw


dugaan betul....



Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

8 comments:

Chot said...[Reply]

Wah..kalo bisnes masyukk nih. Hehe..cuba bg2 pd yg byr dlu kot..tp kena bgtau semua awal2 la..
*kalau nerve problem....agak2 doc bole buat ape ek..nnt kne try cek doc lain...da tye boleh urut x dia ckp mcm xmembantu...

Miss N said...[Reply]

@Chot kena ada modal besar baru masyuk kot. hihi.. tido dulu la..kot2 dpt ilham dlm mimpi. ataupon mmg kena hati kering sket cancel order org T__T

Cik Puan Tqah said...[Reply]

hm..ikut sape order dl kot... huhu..

Muhammad Taufiq said...[Reply]

Hye, saya suka baca blog awak, baru-baru ni saya ada buat blog harap awk boleh singgah dan follow blog saya. awksweetgitu.blogspot.com :)

fisha said...[Reply]

salam sis... masih buka order utk actifry tak?

din emie said...[Reply]

hnm boleh saya tau harga tefal cik beli..teringijn nak beli jugak kalau ad lg....

Miss N said...[Reply]

@fisha slm fisha..sorry lmbt reply. still buka lg order utk actifry- 1.2kg grey -rm710

@din emie tefal bistro 5pc ni rm290

aa said...[Reply]

Salam..ada jual lagi ke..kalau ada...cam nak oder