Thursday, 29 January 2015

Hello 2015

‎Perghhh.. da nak habis bulan Januari da pon, baru nak tanya apa khabar semua. Ekekkeke. Better late than never kan? lama jugak i menyepi...dasyat sungguh simpton pemalas. Blame the pregnancy hormone pleasee. 

Alhamdulillah, masih sihat, masih pregnant..lil blip growing bigger and bigger each day! Dulu masa 5-6bln, perut tak berapa nampak sangat, now ni da hit 32weeks, terus membesar bagai juara. Tapi perut je la yang besar...tempat lain maintain slim lagi. Hihi.

We left 2014 dengan pelbagai memori, suka duka, pahit manis. Sayangnya i tak share dalam blog. Banyakkkk sangat citer. Cepat sungguh setahun berlalu kan? Each year, i tak pernah tetapkan new year resolution ke ape. But Alhamdulillah, ape yang kami rancang untuk 2014, memang tercapai, macam nak pasang kitchen cabinet, and after that try to get pregnant. Syukur Alhamdulillah. Pengakhiran 2014 yang tak berapa best, tapi i pasti ada hikmah disebalik kejadian. :) will share the story soon!



Pembukaan 2015 yang begitu manis. We start with our ultimate babymoon vacation! Guess what kat mana? Its Pangkor Laut Resort YTL! Omg, i penah blog about PLR ni before kawen dulu, about our dream honeymoon. Alhamdulillah, after nearly 2years baru impian tercapai. Tak dapat pegi masa honeymoon, tapi pegi masa babymoon pon jadila.. Sumpah, terlalu bestttt sangat! ‎Tak sabar nak blog about it!

Ada lagi dalam 8mggu sebelum i beranak, and banyak lagi benda nak buat. The big event is, nak kemas rumahhhh!!! Arghhh... by the way, renovation dining area tu belum siap hokey! Hanginnye hakuu... dari tahun lepas kott. Hopefully by this weekend da siap sepenuhnya. Tak tahan sangat dengan keadaan rumah tunggang langgang. Da la baru2 ni, bilik stor dan bilik tetamu diserang tikusss! T__T pandai tikus tu amik kesempatan di saat tuan rumah sarat mengandung, and my husband accident. Beranak pinak da dia dalam bilik yang semak tu. Harap sangat we all dpt kemas semua sebelum i beranak.

If da siap dining area tu nanti, i boleh panggil Inovar datang ukur untuk pasang laminate floor. Ok, ini memang my ultimate dream untuk 2015 ni. Tak sabar sangat nak makeover lantai rumah. And Mr. N da berkobar nak cat rumah sekali. Pening pulak nak pilih code color yang sesuai. And lastly, i tak sabar nak makeover masterbedroom. Nak ubah susun atur perabot etc. Maklumlaa, nak sambut kedatangan lil blip. Hikhikk. 

Barang2 baby mostly 70% da siap. Macam baju bajan da siap basuh semua. Ada lagi nak topup skit2 barang dia, and benda paling besar tak beli lagi, baby cot! Oh, banyak jugak checklist nak kena fullfil dalam masa 8minggu! ‎To lilblip, sila kuar during due date ok. Jangan la kuar awal sangat..bagi chance kat mama untuk penuhkan checklist dulu.

Apa yang i paling harapkan, dapat beranak secara normal dan dipermudahkan segala urusan. Amin.







Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

2 comments:

Diyana said...[Reply]

uih.. kejap je kan masa b'lalu...
xlama je lg nak deliver... kite plak xsabar... miahaha
hope semua nya b'jalan lancar ye nolly (^_^)
best nye cuti2... dh lama xb'cuti2 (T_T)

Nur Insyirah said...[Reply]

Assalammualaikum...singgah blogwalking kat sini..Tq for sharing...tengah mencari jugak sebenarnya...hihihi...Tq for info ya :)