Wednesday, 5 November 2014

Fifty Shades Fever



A few weeks ago, secara tak sengaja, I TERtengok trailer Fifty Shades of Grey di youtube. kehkehkeh. Alamak..apesal hot sangat trailer ni??? Fuhh.. terus godek godek dan godek....rupanya...movie ni based on novel. haish..tak leh jadi nih.... terus order buku tu secara online. i try my luck kt MPH online. Eh...ada la! tanpa berfikir panjang, terus add to cart and check out! oh..untuk dapatkan free delivery kena beli more than rm50 ye. maka...I tambah satu novel melayu by Melur Jelita. (heard a good review from my MALE fren). Kejadian berlaku masa hari jumaat malam, kebetulan I kena keje malam tu ganti org...huhu..nampak sangat time keje terlampau free sampai sempat tengok youtube bagai.

Pagi sabtu tu, makin lama google..makin tak sabar nak baca novel dia. wakakka. Mind you, this Fifty Shades of Grey is top best-seller around the world. hoho..macam2 review yang ada...mostly of course orang kutuk2 dan label buku ni as mommy porn. ok fine...but still best seller kot! movie blom kuar lagi, tapi novel da meletop2. cer tunggu movie dia kuar tahun depan, memang confirm kalah twilight, harry potter, davinci code novel semua. hoho.

Akhirnya..sebab tak sabar sangat nak tunggu mph deliver my precious novel, tu la..sape suruh beli jumaat malam kan.... hari sabtu tu jugak I cari versi online. hohoho..untuk dipendekkan citer....i telah berjaya habiskan all the trilogy dalam masa 3 hari! giler betul. mph blom deliver lagi, i da siap khatam 3 novel. and i loveeeee it! demam beb. Demam Christian Grey. wakakkaka. sambil baca online kt blackberry, sambil dok playback trailer kat atas tu. wakakaka. saiko sangat da ni. awat la lambat lagi nk tunggu Valentine 2015 ni??? wuwuwuwuw..



My Review (payah sungguh nak jumpa melayu or malaysian blogger yg review pasal fifty shade of grey ni - bnyk orang indon je yg review..jgn tak tahu..novel ni telah dialih bahasa indon ok!)

-novel ni sungguh la hot!!!!
-tersangat la fiction.... hihihi. memang jalan cerita fantasi untuk setiap perempuan dalam dunia ni. hohoho..ala2 macam cinderella...hoiii..sape tanak kawen dengan laki kaya, hensem, perfect segala? 
-korang rasa citer twilight tu da habis syok, habis romantic, habis fairytale? nah...try baca and tunggu movie ni plak kuar (btw..penulis novel ni, EL James adalah fanatic twilight, so novel dia ni pon inspired by twilight tu jugak la...tapi dia punye berangan tahap langit ke-7.
-novel ni jadi hot sbb terlalu bnyk sgt adegan tetttttt di perincikan dalam ni. wakaka..sampai tak tercapai dek akal? EH!
-kalo baca novel ni, totally GUILTY PLEASURE.  benda tak patut dibaca, tapi tersuka plak. wakaka.
-para2 gadis yang belum kawen, disarankan tak payah la baca. kang satu hal pulak nak cari calon suami perfect macam Christian Grey tu. muehehe..
-org ramai kecam novel ni sebab terlalu banyak sangat adegan sex yang diperincikan. ye..dia bagi tau segala benda dalam ni, takde nak potong sana sini. DETAIL! tapi overall, kalo baca ke3-3 novel sampai habis, its actually a GOOD LOVE STORY! seriously... jalan cerita yang best...adegan sex tu just icing on top jer. tapi icing on top pon....boleh terinspired ok!
-maka...kalo ada male reader dalam blog I ni, sila la suruh bini anda baca novel ni, dan nantikan perubahan bini anda. wakakakka. 

-untuk sape2 1st time nak baca novel ni, disarankan baca dalam bilik sorang2..not advisable baca tempat awam macam dlm lrt etc, confirm beb...confirm ackward nak mampos! rasa macam tengah buat dosa baca novel ni. T__T. well, atleast that what i feel la. mmg guilty pleasure. 
-masa I baca 1st novel, memang culture shocked habis...rasa mcm WTH i'm reading ni?????tak bley nak digest. tapi buku 1st dia ending tak best, macam tergantung. 
-so, bila sambung buku 2 and no 3 da rasa ok. rasa da bley terima, and baru feel lovey dovey jalan citer dia. and finally baru la tersuka kesemua novel dia. wakakaka. and I da ulang baca 2-3 kali trilogy dia. eh, novel melur jelita tu, separuh pon blom habis baca lg tau!
-teknik penulisan EL James ni tak de la best sgt..bley rated as poor/bad. hahaha. org 1st time tulis novel kan..biasa la tu. hopefully movie dia dapat deliver sehabis mungkin. 

Jamie Dornan sebagai Christian Grey. ahhh.. hot kan?? hahaha
i'm glad production pilih Jamie Dornan ni. kalo ikut fan FSOG diorg suggest Matt Bomer la, Ian Somerhalder (bosan da tgk Ian ni berlakon..biar je dia remain jadi Damon Salvatore dalam vampire diaries)

My blackberry penuh ok gambar Jamie Dornan ni. wakakak..habis semua ceruk I cari gambar dia. He is an Irish actor. kalo dengar dia cakap slang british..Oh My.....terus rasa nk terbang pegi glasgow. haha. kalo rasa was2 dia boleh ke tak bawa watak Christian Grey, sila la tengok dia berlakon dalam drama The Fall. perghh...watak dia dalam The Fall tu lagi la wicked! Setakat dia nak bawa watak Mr. Grey ni, kacang sangat la kan. lagipon dia da memang biasa half2 naked ni, almaklumla model Calvin Klein. muehehehehe. tapi..dia da kawen ok! siap ada anak sorang. so, tak payah nk berfantasi lebih2. wakaka..oh and ex gf dia adalah Keira Knightley. cis...detectif conan betul kan, semua benda i korek. hahaha.

if anyone rasa nk baca, or get some idea what kind of book i'm talking about..bley la tgk video bawah ni dulu, si Ellen Degeneres cuba baca FSOG. hohohoho.


its kind of embarassing jugak bagi I nak review this thing on my blog...tapi hey..why not!
untuk die hard twilight fan macam I, harus la diwar2 kan FSOG ni. I rasa macam, apesal aku terlambat tau ni? FSOG da femes since 2012 lagi kot. nasib la TERtengok trailer dia kan.. hahah..
rupanya, my bff 3 org yg mmg rapat nak mampos dari zaman University dulu, diorang semua da baca ok FSOG! I je org terakhir yg baca.  and depa pon fanatic macam i jugak. lol. definitely we have same taste in everything. kalo la we all still kt zaman university ni, mesti da baca sama2. takde nye sorang kesana..kesini tertinggal ketapi. hahaha... we all siap plan tahun depan nak pi tengok movie sama2. siap willing nk beli gold class tiket lagi. hopefully I tak beranak lagi la masa tu. kalo tak..maunye I heret baby sekali masuk cinema. kehkehkeh.


10 comments:

Cik Puan Tqah said...[Reply]

ehem2..cam menarik..i da lama xbc novel ni.. novel english ni senang nak hadam tak?hahaha.. i malas nk hadam

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...[Reply]

Hahaha...guilty pleasure tu yg x tahan tu... Bile la blh nak khatam novel jgk ni..u kalau bc novel mmg read between the line ke? Ajaib ni cmana blh finishkan trilogi in 3days... Haha...Saya kalau 3hari tu 3part pun blum tentu habis T_____T

Anonymous said...[Reply]

omaigodddddd i jumpe geng la!!
novel dia lain macam sikit dah baca rasa nak lagi nak lagi ;p
syukurrrrr demam christian grey i dah kebah kalo tak hari2 nk tgk trailer kihkih

orked violet @ SYA said...[Reply]

hahaha. comel gile! Sya taw psl 50 shades of grey ni from instagram mmbr. he's stdying abroad so mmg slambe jek dorg komen2. haha

eh,alentine 2015 means 3 months from now. eeeee..kite xsaba jugak! hehehe

Anonymous said...[Reply]

Novel dia smpi 3 ke?xphm english..bace versi indon pnye..rase ting tong plak otak sbb xphm jgk bhase indon..untung paham english..hee

Miera Hanna said...[Reply]

finally ada pun review dari orang malaysia . saya habis google tentang 50 shades of grey ni totally semua nya endon je. herrrr ! parah nak baca . film dia keluar masa valentine day kan ? I hope sangat laa film ni keluar kt malaysia . macam tahun lepas , I hope sangat cerita Endless Love keluar tapi tak keluar pun T_T . Lepas tengok trailer 50 shades of grey , terus saya addicted and obses gila lagu soundtrack dorang . Crazy in love - beyonce , give you what you like - avril lavigne

hudamj said...[Reply]

oh ada gak geng yg dok baca trilogy fsog nii :) but, i dah agak citer ni takkan bole masuk mesia punya, base on the trailer pon dah dpt duga. huhuhu like u said a lot of guilty pleasure....
but. let say kita tolak tepi all the 18sx scene....for me trilogy ni mmg best dan mengasyikkan. and who dont want to be like anastasia if got the chance. but hati dia mmg pure laa. tak materialistic lansung. and yg suka sgt dia dok layan christian grey bcoz of she want to. not bcoz of kesempatan hidup ke or apa-apa kontrak pelik yg lain.... byk novel omputih yg di baca, fsog ni yang terssweet and menggugat jiwa....

Azcona Nur Azleah LMF said...[Reply]

Thank you. Review yang sangat membantu. Too bad and too late, dah tak dapat beli trilogy 50 Shades sebab semua orang pun berebut beli. Heuheu...

tech monsta said...[Reply]

Novel ke-4 dia Grey: Fifty Shades of Grey as Told by Christian baru keluar 18June haritu.. best jugakkk ....

Miss N said...[Reply]

@tech monsta yeahhh.. i know! da preorder kt WSH uk, tp suruh k.ipar amik kt sana. cop, online version da ada ke? cari yg free x jumpa lg. ada baca teaser dr blog org lain.. mcm best jugak!