Thursday, 12 November 2015

Baby Qarl

Hari ni nak spam gambar anak pulak.
Wuwuwuw.... lagi seminggu je nak masuk 8bulan da. 
Perghh....cepat nye masa berlalu. 

I bagi summary je la yer..
He is very happy baby. Sangat mudah nak menjaga dia. tak banyak ragam. Masih menyusu badan sepenuhnya. Da start solid food sejak umur 6bulan. aktif meniarap pada 7bulan. tido dalam buaian kadang2 je mau tido atas katil. suka sangat mandi, bagi mandi tak penah nangis atau cranky sejak dari lahir.. penah bawak dia pegi baby spa, tapi dia nangis dalam jacuzzi baby tu. suka kerut2 kan kening. rambut dia sangat halus dan agak jarang (sah ikut gene bapak dia). kulit dia makin putih berseri2, mungkin dia ada amalkan qu puteh secretly behind my back. serasi tinggal dengan pengasuh dia. so far blom takut dekat strangers. channel baby TV adalah kegemaran dia. suka duduk dalam carseat. boleh tinggalkan dia sorang2 dalam rocker, make sure buka baby TV, boleh la mama nak berspa, masak2, hatta tido sekalipon. pemurah dengan senyuman. recently dia da tumbuh gigi! serentak 4 batang, 2atas,2bawah. seram nak oiiiii..jangan dok gigit2 plishh. 




nah....menempel dengan mama. ni masa awal2 i start keje. kalo shift malam, i wfh je, tapi baby kena menempel mcm ni. tido pon nak ada bau mama ye. masa ni blom beli lagi buaian untuk dia.


mama nak solat raya, dia bley sambung tido pulak. bagussssssssss


like father like son....bersinar2 bila nampak kepci




1st day start solid food. puree avocado.


gambar 7 bulan. 



moga terus membesar dengan sihat walafiat wahai anakanda..



5 comments:

InaYusoff said...[Reply]

omel..

lastly dapat gak nengok qarl...

sorok lame benauu..:)

cik mah said...[Reply]

Comelnyer die...

nurin khairi said...[Reply]

Nampak lantai tu..dah pasang Inovar ek? :D

Miss N said...[Reply]

@nurin khairi
yup...da pasang. lepas habis pantang, trus buat appt ngn inovar suh psg lantai cpt2. hihi tak smpt nk share lg kt blog. hihi

Pretty vrach said...[Reply]

cumeyhnye baby qarl gelak.suke tgk :)