Tuesday, 17 June 2014

Fully Function McKitchen

Syukur Alhamdulillah.. McKitchen akhirnya siap. 
perghh..lama juga kan i dok plan sana sini. mcm tak caye plak bila da siap.
Feel dia lain macam weih..kerja2 memasak terus jadi mudah sgt2. hihi
lama betul entry ni tertangguh. bz keje mcm nk giler...


Pada hari selasa  2minggu lepas....sewaktu pemasangan quartz slab.
mmg i witness everything...cara diorg ukur, potong, pasang, letak filler bagai. 
such a good experience!

Tak payah nak taip panjang2...mari la kita cuci mata dengan gambar McKitchen.


masuk je dapur...nmpk mcm ni.
kabinet atas tinggi smpai ke siling. i guna handle foc utk kabinet atas.
kabinet bawah, i guna aluminium frame. i tanak guna handle kt bawah..sbb takut tersangkut handle tu kt perut. wakakaka. 


Just what i'm dreaming about.
tp ni tak siap lg ni...nk tambah shelve kt dinding tu lagi.
i tak suka letak barang atas counter top tu. segala garam, kunyit, tin minyak bagai tu... a big NO!
i perlukan counter top yg bebas dan tak sesak. sng i nak prepare makanan.
rata2..i tgk dapur org lain...sesak atak counter top tu, segala tupperware gula, periuk nasi, water heater ape bagai tu. dapur depa luas tak pe la...dapur i ni cinonet sajo..

My lovely sink!
love to the max...besar and dalam. syiok sgt. tambah2 sinki undermount ni.
edges quartz stone to smooth jer..sedap mata memandang. tak la selekeh dgn sisa makanan etc.
nak basuh/kemas pon senang gini. 


pandangan dari pintu dapur.
Alhamdulillah..siap juga dapur impian. the work space just nice for me to prepare delish food.


Akhir kata...mmg sgt puas hati. berbaloi dgn masa dan duit yg dikeluarkan.
walaupon ada sket2 je yg tak puas hati, tapi tak pe.....yg PUAS HATI tu lg banyakkk.
the installation is superb! kemas sgt2. i mmg witness everything...setiap corner, lubang, gap ke ape. mmg da khatam la cara2 nk psg kabinet dapur ni. tak de la susah sgt...cuma perlu ada peralatan yg betul. 

aritu janji nk reveal harga... tp entry lain la..bley tak? 
ahahaha..mls plak nk buka file McKitchen. agagaga. kang nk ingt blk harga...makin lambat publish post ni. 
da 2 minggu tersadai dlm draft ni.


nah..jamu mata tgk dlm oven McKitchen ni. shining2 gitu...
nnt i share segala masakan yg da selamat i masak guna dapur baru. ahahah



Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

8 comments:

Fizah said...[Reply]

weweittttt..mesti senyum smp tinge tiap kali masuk dapur ni..hehe

yuyuy akley said...[Reply]

Mesti skang dapo jadi port lepak favourite kan.. Kejap2 masuk dapo senyum2 hahahaha.. Org pun xsuka letak bnyk2 brg kat atas tp apakan daya.. Dapo aje beso tp brg pun penuh dgn brg ibunda hahaha.. Tp dapo nolly sgt praktikal n mudah.. Sinki sebelah tempat memasak senang sgt.. Xyah lari jauh2.. Ohh sukenye mcm tu!

cik hani said...[Reply]

comelnya dapur dia.. nak masak pun sonok ni..

Zila Zainal said...[Reply]

waaaaa cantiknyaaaaa.. bila laa nak ada kitchen cantik giniii

mrs.smile said...[Reply]

cantik! waah mesti lepas ni makin bersemangat memasak..

nurin khairi said...[Reply]

cantik u punya undermount of the sink tu. i suka.. and i pun agree i tak suka semak atas countertop jugak, dapur i nanti pun kecik jugakk. tp macam lmbt lagi je nak pasang wuwuw..quotation dah dapat, mungkin dah tak valid dah

nurin khairi said...[Reply]

cantik u punya undermount of the sink tu. i suka.. and i pun agree i tak suka semak atas countertop jugak, dapur i nanti pun kecik jugakk. tp macam lmbt lagi je nak pasang wuwuw..quotation dah dapat, mungkin dah tak valid dah

Chot said...[Reply]

Masih tunggu miss reveal hrga..setiap mlm menghantuiku ni..