Monday, 7 April 2014

Sushi hunting.

Lately ni, I tak bley nak tdo mlm...lepas subuh baru nyenyak tido. hangin je la... 4hari cuti....tak bley bangun pg fresh2. nk bangun pg ape nye kalo da lepas subuh baru nk tido kan....

So, hari sabtu tgh hari baru bangun...bangun je cari laki ku da x de.. dia keluar bersama2 rakan basikal dia.. tgglkn bini sorg2 kt rumah. cehh..frust betul... ditambah stress dgn aktiviti memburu tikus di dapur and operasi pembersihan & pembasmian. Stress smpai rasa nk nangis.. terus craving sushi yg sedap2. Konon reward utk diri sendiri. Kehkehkeh..

Mlm tu... lps dlm kul 7 we all keluar ke KL. Perghh..rasa jarang sgt nk kuar dating smpai ke KL. 1st destinasi adalah bangsar....ritual grooming utk diri i.. biasa la..nk buang segala bulu2 kt muka.. baru suami lebih terpikat. kehkeh..

Dlm 8.30 we all smpai The Gardens Midvalley.. tujuan utama.. nak serang Sushi Zanmai.. hampir seminggu I kt opis dok cari review pasal Sushi Zanmai ni.. bergelen2 air liur dok telan.. mmg tak leh jadi.. kena serbu gak...

Nahh.. waiting line dia.. leh nangis gini... bapak ah panjang. 
Tapi tak per.. demi sushi sedap..ku rela beratur panjang walaupon perut da berkeroncong habis. Ada dlm 15min je kot..nmpk je panjang, tp cpt sebenarnya. 
Sambil2 dok beratur, waitress tu bg menu. Perghh.. rasa mcm nak order semua! Serba satu plish... banyak giler variety sushi. 

1st sushi yg disambar dr kaiten belt. Tak tahan sgt...nk tunggu sushi yg diorder lamaaaa sgt. maka, kita sambar je dulu ape yg ada. Sedap yg ni! Ada nasi dlm kulit tauhu tu, then ada filling isi crab goreng, then disudahi ngn mayonis sedap. 

Tak tahan tgk org review, sambar jugak..sushi telur dilapisi mayonis special. Hohoho.

Pinggan ke 3. Telur ikan ke, udang ke tak tahu la.. tp..dlm tu ada nasi and dilitupi telur yg sgt bnyk! Meletop2 dlm mulut.

Dish pertama yg smpai..
Salmon don bersaiz kecik.
Sodapppp.. letak wasabi sket..pastu cedok hingga ke bawah. Kejap je ni licin.

Tunggu next order tak smpai2 lg... sambar lg sushi kt kaiten belt. pilihan pon da tak bnyk... kul 9mlm lebih da..mmg dia da x buat sushi utk kaiten belt da.. pilih mana yg ada je.. kalo nk jenis lain..kena order. dpt fresh lg sedap.. masalahnya..lambat kot order smpai... i da tahap kebulur da ni...dlm otak dok fikir nk tmbah order ape la lagi, kot2 tak kenyang kan...


Selepas beberapa ketika.. smpai juga sushi2 yg diorder. Soft shell crab maki. Perghhh.. terbaik.. krup2 ketam dlm tu.. ni sepinggan rm6.80 je. Berbaloi sgt!

Next sushi.. summer rolls..
Perghhh.. ni lg terbaikkk... salmon yg membalut nasi, dilimpahi mayonis special...ditabur dgn isi ketam rangup. I tell u haaa.. this sushi really melt in your mouth!!! Sedap tahap langit ke-7. Wakakka.. rm13 je kot. Tp sgt berbaloi2.

Last sushi yg smpai.. spicy salmon ke ape tah.. tak ingt nama.. tp harga dlm rm8 kot. Ni pon sedappp...sushi lain tak habis mkn lagi...da dtg bertimpa2. tetiba kan... perut da penuh.. kenyang gilakkk tak jadi nk tmbah soba. kihkih. 
Gigih habiskan sushi sedap ni...

Tapi.......we all ada order last item.. dessert! rata2 jumpa blog recommend this dessert. Sejenis aiskrim..tp bukan perisa greentea mahupon wasabi... huhuhu...



Nindiaaa... Yukimi Daifuku
ni mmg betul2 melt in your mouth! Harga 2 ketul asikrim vanila ni rm8.80. Fuh.. ni rasa mcm mahal...tp sbb nk rasa sgt, order je la. mmg berbaloi...tp lps ni tak order da kot..baik I buat sendiri je lg puas mkn and jimat. da google da cara2 nk buat dessert ni.. tp tak tau bile leh realisasikan. hihihi..


Laki bini yg happy kekenyangan.. alhamdullilah... total bil adalah rm80. hahaha..betul2 stress tu order mcm2. 
Next time nk try menu lain plak! Arghhh.. we in love sushi zanmai!!! Tinggal sanggup or tak sanggup je nk beratur lama2. Apesal dari dulu tak tau pasal sushi ni.. hukhuk.. selamat tggl la sushiking. Heheh. 



Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

6 comments:

Chot said...[Reply]

mah..mmg terliur. Terus lupakan kepenatan beratur. Miahaha..penah mkn dekat OU..berbaloi..

cik hani said...[Reply]

dulu ingatkan sushi tak sedap, bila try jadi gian pulak nak makan selalu..hehehe..
kite selalu beli yang jusco jer

Miss N said...[Reply]

@Chot hi chot! lama tak update blog. hihi

@cik hani hihi..lps ni try sushi kt sushi king or zanmai ni.. bertambah2 gian nnt

yuyuy akley said...[Reply]

Wahh nolly makin berseri seri.. Iskk nape nmpak sedap je tp bila makan xleh telan cisss.. Maybe kne makan ngan org terer sushi so tau mana yg sodap hihi

Nastyna said...[Reply]

Sushi Zanmai is number one in my sushi list, tak tau apa beza dia dengna sushi lain tapi mmg lain. hahaha

~MaMa RX SToRYMoRY~ said...[Reply]

Good news untuk peminat Bagelen, Pisang Bolen, Brownies KARTIKA SARI & Brownies AMANDA

A taste of Bandung right here in your town.You 'll awesomely love it.


Pick-up point area: Putrajaya, PetalingJaya, Bangsar, Setapak, Gombak, Kota Damansara.

Brownies ETA ✈✈✈ on 2 dec 2014

Yummy & Fresh from Bandung, Indonesia

Place order or grab our limited supply now.

WhatsApp/sms dazlina +60192633431

Http://mamarxstorymory.wordpress.com