Tuesday, 22 April 2014

Supper Set Meal

Minggu ni I keje mlm... maka....bila keje shift malam ni, rasa mcm kurang kasih syg sket. bila break, haruslah luangkn masa bersama suami tercinta.. hikhik... either I blk rumah golek2...ataupon we have dinner or supper outside. so, mlm td I da dinner before pegi keje...then around kul 10.30mlm rasa waktu yg sesuai utk pegi break. 

Rasa mcm nk mkn something light... tp malas nk lepak kt kedai. Dlm kepala otak da 50-50...nak kuar pegi mkn kt oldtown, atau blk rumah je. tp dok terfikir2 set supper yg murah dan best kt oldtown tu. Peanut butter toast with enriched hot chocolate! Wow.. 

Oleh itu....singgah kedai beli roti gardenia...and terus blk rumah. smpai je rumah...terus tungtang2 kt dapur... 


Taraaaaaa... my homemade supper set meal at home
Toast with peanut butter + nutella
Enriched hot chocolate.
Supper nyummyyyy...berganda sedap dr oldtown tu. Hahahah. 

Roti bakar tu mcm biasa je...bakar dulu roti...then sapu peanut butter sebanyak mungkin! roti lg sebelah sapu nutella nipis je...

My version of hot chocolate...
1/4cup of milo
1/4cup of cocoa powder
1tbs brown sugar
1cup or less of hot water

Kacau2 smpai sebati... the taste da ada iras2 dengan enriched chocolate dari oldtown white coffee tu. hahahhaha... nyum2. i'm a hard fan of their chocolate drink kot! Very rich and pekat...tapi tak manis sgt. heavenn. Lepas ni bley buat sendiri je...



Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

2 comments:

~Nor Arena~ said...[Reply]

salam... ina singgah sini...

macam best je meal awk... hehehe. ina xder masa la nak buat.... bagun pun dh terkejar2 nk g ofis.... ^^,

cik hani said...[Reply]

peanut n nutella..memang best yang amat