Thursday, 10 April 2014

Tudung HOT

‎Wah... 2-3 hari ni hot issue pasal tudung Fareeda nyata jelita itewww... Mmg syiok la baca komen2 kt fb tu... mcm2 ragam ada. I loikeee! Ada yg sokong, ada yg kecam habis-habisan...ada yg da masuk topic pasal agama, halal, haram, tanak kongsi rezeki ngn org lain, tudung singkat, mahal...brooch tercabut, layer senget... bla..bla..blaaa.

‎Ahahaha.. geli hati baca drama kt fb. Anyway.. as my opinion la kan.. tindakan Fareeda tu da betul. Da dia patternkn design tudung dia.. haruslah dia ada hak utk membasmi segala tudung cetak rompak hasil karya dia. Huhuhu. Now ni bukan zaman dulu2...nk biarkn saje... now ni zaman org ramai amik kesempatan. Hewhew. 

Lantak dia la nk design tudung singkt ke...tudung saji ke... pastu letak harga mahal2...pastu pelanggan sampai kena beratur pjg amik nombor bagai nk beli. perghhhh.. sejujurnya.. I rasa sgt bangga ngn Fareeda.. milik org MELAYU yg berjaya cipta produk yg high end. Da mcm LV, GUCCI kt Paris da tu..dulu I penah terfikir... mcm mana brand2 mcm lv,channel ni leh jadi terkenal and mahal, padahal..ada je choice lain yg lg murah. jual la mahal mcm mana pon...tak penah berkurang org beratur kt luar butik diorg tu... and I try comparekan ngn malaysia...agak2 ada tak org melayu mampu buat mcm tu. see.. Fareeda da hampir da tu... tggu lama sket tudung dia leh jadi harga beribu kalo dia guna brooch berlian. hihi.  I nak usulkn la kt Fareeda..wat brooch sendiri..material yg takkn lekang, shinning2..pastu sold seperately ngn tudung. Perghh..then leh matching2 ngn tudung2 lain.. tmbah lg accesories lain riben etc. Best kan! Baru la setanding ngn branded2 high end yg lain. Esklusif giler.

And sometime... tudung2 ciplak design fareeda ni pon, bukannye murah sgt. still berpuluh2 ringgit gitu. Lain la kalo design sebijik sejibon, material pon da nk sama, leh dpt ngn harga 10sepasang. So, biar je la kerajaan rmpas tudung2 ciplak ni. 

Sng citer... kalo tak mampu...jgn pakai! ukur baju dibadan sendiri. Tak payah nk kecam sana sini, kutuk sana sini, buat tambah dosa jerrr. I tak penah pon pakai/beli tudung Fareeda ni. Mahal bebenor. Pakai shawl murah2 sudah. Selalu dlm rm15-18 da dpt wide shawl yg cantik2. Tp kalo nk murah lg.. pi jalan TAR...beli sekodi shawl terus. LAGiiiii murah.. sehelai harga jatuh dlm rm6 je. Tak ker murah giler tu! 

Tapi..kalo ada rezeki lebih..ape salahnya kan. Teringin nak belikan sepasang utk ibu mertua ku. Sbb dia mmg pakai tudung design2 Fareeda, Ariani. Hope one day impian ku tercapai. Hihihi


Nah..koleksi tudung bawal dr mak mertua. Cantik2 lg...untung jadi menantu 1st ni kan.. hehehe... makaceh mama!





Sent from my BlackBerry 10 smartphone.

4 comments:

Mimy Hamid said...[Reply]

akak pun setuju itu hak cipta dia ekslusif fareeda...nasib la i ni syria je hehehe

cik mah said...[Reply]

itulah kan..mcm2 yg orng kata...wah...btul tu menantu first untung...bnyknyer tudung bwl...jemput join GA cik mah ye...

Azim Mansor said...[Reply]

hahaha entahnya.. dok kecoh bagai.. ntah2 yg kecoh tu beli pun idak hihihihi.. bukan pasal ilmu yg xnak share.. pasal product dia yg dlu silap2 siang malam pagi petang dok pk design.. sekali org lain senang2 cedok..

Azim Mansor said...[Reply]

ehhh azim mansor di atas adalah yuyuy akley hahahaha... pakai laptop cik abe heh