Monday, 5 May 2014

Lunch di Cyberjaya

Jarang sgt i update pasal kedai makan best sekitar Cyberjaya. 
sebenarnya...banyak je kedai makan yg best2... tp part harga tu yg tak bape best. serious weih.. cyber ni cpt sgt membangun. huhuhu.. kedai makan bercambah2....tapi yg terbaik je dapat survive.. al maklum lah...sewa kedai kt cyber ni pon da mahal... tp kalo makanan tak sedap..org tak datang, macam mana nk survive kan?

kedai mamak bersepah.. kedai arab pon banyak giler.. Saba, Sana'a, Sultan, Dima... and bnyk lg smpai lupa nama. fast food pon bnyk gak, pizza hut, domino, secret recipe, kfc, drive tru burger king, drive tru starbuck, 24hr oldtown white coffee, nandos, kenny rogers, ayam penyet ap..ayam penyet tak AP, chatime, tutti frutti, Hj Sharin Low.,..eh..semua benda la ada... except McD je tak de lagi. fast food yg high brand pon ada..or yg baru nk naik pon bnyk..trappers, akasia, kedai western, kedai korea, japanese food. perghh.. ckp je nk ape. mmg semua ada. tp we all jarang ber jalan2 cari makan area cyber ni. alih2..kedai sama jerr. ye la.. nk mkn yg murah2 je.. jadi pilihan tepat pi kt terminal cyber tu pon da ok..mcm area foodcourt gitu. tp now harga food situ pon da mahal. tak pon pi kedai mamak..tak pon..last option, oldtown je la.

Semalam i keje siang...so, plan nk brunch kt mamak Pelita je.. nasi lemak dia leh tahan la sedap. tapi tgk sebelah dia ada kedai ayam penyet. ehhhhh? nape mcm baru perasan ada kedai ayam penyet kt situ. mcm tak high brand sgt...lgpon tak de org masa tu. 

kedai ni berhadapan dgn bangunan Shell, and IBM yg baru tu. area2 TM gitu. ala..kalo pusing2 dlm cyber ni..mesti jumpa punye. cyber kecik jer.

saje nk give it a try.. kot2 murah dan sedap kan. lepas ni mmg masuk dlm list fav je la. 
belek2 menu.. not bad. ada pakej nasi ayam bajet, rm8.50. dpt sekali air teh O panas/sejuk.

tadaaa.. memenuhi piawaian nasi ayam penyet selera i. muahaha. 
sambal yg pedas menyengat! ayam garing and besar.. nasi banyak. ada salad, timun, kobis. ada sup. lengkap dgn tauhu dan tempe...sekali ngan kriuk2 ayam tu. hahahaha. nomnomnom.


teh o ais sekali ngn set ayam penyet. cukup rasa..tak de la rasa kelat ke..terlebih itu ini ke. just nicee.
air sebelah tu, longan cincau. berketul2 dia letak longan. cincau pon banyak! sedut dpt cincau sesaja. 

overall, puas hati mkn kt sini. harga berpatutan dgn kualiti makanan. hihihi. 
lagipon... sabtu and ahad bnyk kedai mkn kt cyber ni tutup. biasa la.. bandar cyber ni happening time weekdays je..time org keje. kalo time cuti, sunyi sepi jer. tapi konsep ni tak diguna pakai kt kedai Saba ye. kedai arab Saba tu tak kira masa..sentiasa penuh ngn org. haishh.. tak pahaammm. 

3 comments:

cik hani said...[Reply]

saya suka makan nasi ayam penyet kat wong solo jer..hihi

Miss N said...[Reply]

@cik hani wong solo mmg terbaikkk. hihi.. tp mahal sket set dia. lgpon kalo kt cyber..plg dekat kt bangi. kalo ada peluang pi bangi.. mmg tak lepas peluang mkn kt wong solo.

Sumayyah Ahmad Hafiz Al-Arshadiy said...[Reply]

Agree. Kedai mkn kt cyber mcm2 jenis tp duk hadap akasia tu jelah jgk. Yg best skali kedai arab la sbb blh buat delivery ;) hihi