Wednesday, 11 February 2015

Penyejuk Hati

Hari sabtu lepas ingatkan boleh berehat2 dan bertenang.... rupanya kena ganti orang!
hari sabtu, memang hari kesukaan untuk diorang MC dan EL. hari lain tamo nak sakit kan.....hari sabtu jugak yang jadi pilihan. geram betul. orang macam ni tak penah fikir pasal orang lain. selfish betul.

tapi nasib baik la team I flexible. boleh work from home sajer. lega sikit. sebenarnya, dari kandungan 6bulan lagi I da start kerje dari rumah. bahagia sangaattt. boleh kira berapa kali je I pegi ofis, pegi ofis pon masa keje shift siang weekdays. kalo time keje malam atau keje weekend, memang heaven dok rumah saje. bila perut da makin besar ni, memang tak boleh duduk lama2. tambah kerusi ofis ni bukan la selesa mana. jenuh nak sendal macam2 bantal kat belakang ni. tak tahu mana nak parking perut yang menonjol kedepan ni. haiishh..nasib la dapat team mate yang awesome yang paham keadaan I. kadang2 bersyukur jugak teammate I semua lelaki, so diorang tak berapa nak busybody. nak mereport kat bos ke ape...memang takde. hihi

work station kat rumah..memang atas katil sajer. tak larat nak duduk..buat keje pon sambil baring. punye la dasyat tak tahan sakit pinggang. sambil ditemani aiskrim baskin robin. nyum2.


tengah menghitung hari. now da 34weeks. hari ni hari terakhir keje untuk minggu ni.
minggu depan keje siang lagi...tapi 2 hari je datang ofis.
then....lagi 2 minggu I keje malam, memang bahagia la tu I dapat wfh.
after that...keje siang 4 hari - yang ni i rasa nak oficially minta approval kat manager kerje dari rumah. sebelum2 ni, buat rules sendiri je. tak minta approval pon. tapi rasanya kalo manager tahu pon dia tak marah kot. hikhikhik. lagipon rumah I dekat dengan ofis, kalo ada ape2 issue, 5min da boleh smpai ofis. tu yang berani buat rules sendiri je tu.

tiktoktiktok...tak sabarnya nak bercuti panjang!

4 comments:

Diyana said...[Reply]

haih~~~
t'igt jaman2 leh keja kat umah... mmg heaven (^_^)

Cik Puan Tqah said...[Reply]

best gile.. nk wfh jugakk

Chot said...[Reply]

Boleh eh kje dr umah? Aaaa..
Ibu ngandung. Ubi tu sy parut dlu baru goreng. Xparut trus dlm kuali sebab pakai pisau. Dok reti...

mamawana said...[Reply]

Bestnyer kerja dari rumah....hihihi