Wednesday, 3 October 2012

HIV test

Salam Lovelies..

Hari isnin lepas (1 Oct) kami berdua pegi buat HIV test. Alhamdulillah... complete satu task.
Sempena hari offday kitaorg....plan terkocoh2 sebenarnya. last week baru decide nk buat HIV test ni. Tak penah buat appt ape2 pon before ni. I baca review dr b2b yg lain...ada yg kena call dulu or dtg dulu buat appt. then...kena tggu seminggu baru dpt result. ada yg kena amik darah smpai sebotol. err...mcm2 lg la part scary2 tu. 

Sementara menunggu. lama betul tak gedik2 dpn camera.

Tapi, nasib baik Mr. N ada makcik yg keje nurse kt Klinik Kesihatan Cheras. he just set appt with her. Dia ckp...dtg je around 2-4pm. sbb mmg masa tu je pon appt utk HIV test ni. Lepas lunch around 1.30pm kitaorg da smpai klinik tu. Cantik dan besar. parking pon senang. bangunan baru. mmg selesa jer. Masa nk pegi I mmg da prepare siap2 borang utk HIV test....download dr website jawi kot. Rupanya...tak yah bawa ape2 borang. nnt smpai sana..diorg akan bagi borang lain. huhi

Da siap2 isi borang...trus kitaorg masuk bilik nurse. Rupanya test kit yang baru da smpai. so, tak payah tunggu seminggu utk dpt result. Just setitik darah..then 3min lepas tu da tau result. Nurse lain yg buat test ni sume. Then da siap...dia g bw borang kitaorg utk doc sign. Pastu setel. Leh balik dan uruskn borang utk menikah plak. Around kul 2pm...kitaorg da bley balik. hihi... sonok betul. 

    
The nurse....bz complete our borang. kitaorg masuk berdua dlm bilik tu. ingtkn kena jumpa doc..and kena dgr ceramah...rupanya nan ado.

Ini adalah advantage utk sape2 yg ada kenalan/saudara mara yg keje nurse or doctor. I miss my sis in law, she is a doctor...tp skang x de kt Msia...dia and family abg i ada kt UK, smbung phd. Kalo ada my SIL, maybe dia bawa blk umah je test kit tu. buat HIV test kt umah je. lol. 


our result. sorang dpt 2 keping. yg pink, utk simpanan bakal pengantin. yg kuning utk disubmit kt pejabat agama.

btw....sesapa yg nk wat test HIV kt KK Cheras ni, maybe leh call dulu buat appt. sehari limit for 7couples je kot. i pon x bape sure. Sbb...masa kitaorg g kaunter tu, ada nurse lelaki try check nama kitaorg dlm buku appointment. T___T nmpk dlm buku appt tu penuh sokmo. 


6 comments:

Diyana said...[Reply]

wah so fast...
untung nya... (^_^)

shizansyafik said...[Reply]

sangat beruntung.. trauma kalau kenang bab2 hiv test ni

Zila Zainal said...[Reply]

oh ktia buat hiv test sama date laa hehe. tapi i dapat 1 je kertas tu..

Miss N and Mr N said...[Reply]

diyana... hihi. tu la.. Alhamdulillah.

Shizan...tu la..lain org..lain experience nye. hihi

Hi zila..smlm kt opis..layan ur blog. hihi. suke tgk DIY u.

ayeen luvlie said...[Reply]

Untung!

saya pon untung.

Sebab kerja servicing hospital..ada kawan dalam lab.

hehehe

1 minggu dah siap.

Miss N and Mr N said...[Reply]

lamanya seminggu! tp x per. da siap kan? hihihi