Sunday, 28 October 2012

Honeymoon Dream

Salam ladies....
2-3 hari ni tak ramai yg update blog. masih mood raya kan.. hihihi
unlike me....mood minggu ni sgt la jatuh merudum. dengan kena kerja masa raya.... ditambah lagi pms. mmg gabungan yg mantap utk jadi hati tisu dan sedikit meroyan.

Well, bersempena mlm terakhir i berkorban kat opis ni, dengan gembiranya i google pasal Honeymoon sepanjang malam tadi. nasib baik tak de critical alert yg dtg. bley la bersenang lenang skit malam ni.

Our honeymoon dream...adalah nk yg something privacy and intimate for us. Tak kisah la kat mana2....tapi preferably yg ada pantai... tanak yg beraktiviti adventure sgt. just nk luangkn masa berdua2an jer. auww :D well, we keep searching...and googling. Our 1st option adalah nak naik Cruise.  wah...baca review mcm best jerrr... and we keep searching bout the package. Masa Matta Fair baru2 ni....bnyk pakej murah smpai dec je. tapi tanya juga price utk February or March. errr... harga bley cecah 2.5k untuk 2 org. huhu.. mmg totally out of budget.

And tetiba...malam ni i rajin google pasal Pangkor Laut Resort. actually, Mr. N da lama bgtau kat i....but masa tu tak terjumpa lagi harga pakej utk honeymoon or ape2. and rasa mcm harga dia pon akan cecah like rm2k plus kot. pastu..google pon mcm kurang jumpa review pasal Pangkor Laut Resort ni. We all know yg PLR ni private island. some of Mr. N's friends, penah honeymoon kt situ. mcm best....sbb makanan yg super best, price all included.

So, kalo nak baca review yg best bley refer here, here, here, here and here

hihi..mlm ni terajin extra google.... and finally dpt price dia.
kalo kasta2 rendah mcm we all ni, better amik residence pakej suda. tu pon da berbaloi...sbb ada 6meals. and setiap meal leh order 3course. wahh... syiokk. and price...around 1.7k je. huwaa.... ok la tu kan. a very exclusive hotel. 1st class service.


Kalo nak amik yg pakej honeymoon pon bley.....tapi minimum stay, 3malam. and will cost u da bomb! so, bubye to honeymoon pakej. nnt if i da jadi CEO kt company ni, bley la i blasah tiga puluh malam berhoneymoon pon tak de hal. huhi.



Tapi kan... tapi... bila kira2 our budget utk kawen...dgn masuk rumah baru... we might postpone it until our 1st aniversary la... muahahaha... if the money is not an issue here..... haish. :(

so, for b2b out there....u might consider this in ur list. i think, it will give u the best memory for ur honeymoon. ^_^


Miss N : baby... nanti kita nak g mana for honeymoon
Mr N : kita honeymoon kt jalan tiong je la... 
Miss N : errr... -_-

haa...da dpt destinasi honeymoon baik punye. kt rumah parents i jer. No 9, Jalan Tiong. hahaha. 
or... we might install bath tub when renovate our house nanti. so, honeymoon kt rumah..lebih afdal. Kiranya... our kriteria nak berhoneymoon, adalah wajib ada BATH TUB. muahahha. nk beredam together2 nnt. auw. gatal sungguh.







2 comments:

shizansyafik said...[Reply]

N, saya pun tak plan honeymoon lagi.. hahaa, issuenya; budget.. settle kan kenduri dulu, then baru pk honeymoon.. T___T... bukan ape, risau kalau2 ada benda luar jangka berlaku.. so utamakan budget yang tu dulu je... tapi serious Pangkor Island tu besttt.. tengok dari sipi2 je pun dah nampak eksklusif.. :)

Miss N and Mr N said...[Reply]

tu la yg dinamakan Dream. hihihi
dalam mimpi je ni. tapi tu la... sgt tempting. huwaaa...