Thursday, 4 October 2012

Review Photographer

Salam Lovelies...

Pagi2 ni...mmg lemau kalo nak start buat keje. so, sambil mendowload dump file, sambil update blog. This time nak review pasal OP masa bertunang hari tu. As my biggest concern masa decide nk kawen dulu...adalah nk cari the good vendor dekat parit buntar. especially photographer la kan. 

Kebetulan..masa raya hari tu (which is 2mggu before my E-day) i pegi open house my classmate masa sekolah rendah. so, borak2 dan gosip2..smpai la ke topik kawen2. hihii.. one of my fren bgtau yg i tgh cari OP utk majlis kawen I tahun dpn. suddenly, the other classmate bgtau yg bf dia (wan) mmg amik job OP pon. so, trus la time tu juga risik2 harga dan pakej. Tapi.....tetiba i trus tanya bout next 2week. trus tanya dia available tak 31Ogos tu...Nasib baik la dia free. and i ask price for shoot and burn jer... kiranya upah amik gambar jer. he give me special price...rm100 jer. normal price utk upah amik gambar slalunya rm200-rm300. Sebab kawan2 punya psl (lgpon..adik dia pon classmate kitaorg). Alhamdulillah. masa tu, tak sabar sgt tggu E-day. I just nk someone yg ada DSLR je utk amik pic i bnyk2. hihii. before ni, kalo ada ape2 event, sume harapkn abag sulung i...sbb dia ada dslr. but now..dia jauh di UK. sob sob.

Love this moment so much! 


With our parents. 


with his family. Mr N adalah anak sulung dari 7 org adik beradik...dan adik dia sume adalah lelaki! >.<


So far...sgt puas hati. Gambar yg i upload...sume raw pic. tak de satu pon yg di edit. bg i..da cantik da tu...asalkn muka i tak nmpk dayang senandung, da cukup baik. hihhihi. haaa..lg satu yg i suke pasal wan ni, dia jenis yg bnyk ckp..can break the ice. He even make my dad smile! susah woo bapak i nak senyum amik pic. He will make sure...every shot tu ada yg cantik, sume senyum and ready. So, sng juga nk pilih gambar ari tu, sbb i mmg x edit ape2 langsung. even watermark pon i mls nk letak. 

with my sibling. From left, kakak ipar, adik i. sebelah Mr. N adalah abg no2 dan anak buah i. Not in the picture, abang sulung i. 


with our sibling. suke sgt sbb sume org sgt sporting!

Majlis i masa tu..lepas asar. dlm pukul 4.30 dia smpai umah i....and dia stay smpai 7mlm. Gambar makeup dia tak amik..sbb i pegi makeup kat bridal, bukan makeup kt rumah. Keesokan hari nya, i da dpt pic dari dia. suke sgt. mlm tu jugak i upload pic kt fb...utk tatapan abang and k.ipar i yg ada kt UK tu. 

with cousins and aunties. 


ni da ptg sgt. berpeluh2 da masa tu. tp makeup still maintain. 


ps: smlm minta quotation dari wan utk majlis tahun dpn. Mama Mr. N pon suruh tanyakn skali  kalo buat 2-2 blah wedding, sume total bape. 

here is the quotation:
rm2500 for all event. nikah, reception, bertandang, 2outdoor photoshoot. include transport + accomodation.
-2 Custom Album Crystal cover (size 12"x15")
-1 Sticky Album, 120pc 4r + 2pcs 8"x12"
-2 exclusive frame
-DVD with unlimited photo.

Kalo belah i je, rm1400 + rm200(for sticky album)
Nikah, reception, outdoor

-1 Custom Album Crystal cover (size 12"x15")
-1 Sticky Album, 120pc 4r + 2pcs 8"x12" (ni yg kena tmbah lg rm200)
-1 exclusive frame
-DVD with unlimited photo.


huhuu...skarg ni blur...tak tau nak amik pakej dia ke tak. rasa mcm pricey la plak. ramai yg suh minta nego lg. Tapi i tersangat lah segannnn. Tetiba rasa x confident plak nk suh dia sorg je shoot utk sume event. ada yg kata price ni da ok...da murah. err...tapi i suke hasil kerja dia...base on my engagement day ari tu. errrr...ke nak amik lg pakej shoot and burn jer utk event i nanti. arghh..serabut betul. kalo ada duit berjuta2 lemon..kan senang. bukan takat dia jer..siap leh hire lg sepoloh OP. muahahah. mungkin kena buat solat istikharah kot. haishh


fb wan: https://www.facebook.com/RizwanJamhari




10 comments:

LiNda said...[Reply]

linda pun ngah survey photog ni utk wedding next year. tak tau area perak mane lagi photog yg ok2.

ayeen luvlie said...[Reply]

cantik sangat!!

Congrats!

Baju itu macam kenal!!!

Makcik dah add blog awak!

Kalau sudi add makcik tau!Kita share share knowledge and prepping!!

http://3monthstogoproject.blogspot.com/

chil&zam said...[Reply]

that price dah ok dah tu ..rata2 rate mmg camtu la..tgk
klo dah ada chemistry ngn si photog..lg la best and u will rasa berbaloi...

lain la dia charge 1 evebt rm1.3K ke..albummadd lain rege,,lg naya..



*serius la bca u punye entry wat we'all terketar...we'all kawen bln 5 thn hapa pon xbuat lg...huaaaaaa...rasa nk nangissssss :,(

chil&zam said...[Reply]

that price dah ok dah tu ..rata2 rate mmg camtu la..tgk
klo dah ada chemistry ngn si photog..lg la best and u will rasa berbaloi...

lain la dia charge 1 evebt rm1.3K ke..albummadd lain rege,,lg naya..



*serius la bca u punye entry wat we'all terketar...we'all kawen bln 5 thn hapa pon xbuat lg...huaaaaaa...rasa nk nangissssss :,(

Miss N and Mr N said...[Reply]

hi Linda. tu la...susah gak nk cari OP kan? tp smlm google2...mcm jumpa bnyk je yg murah2 area utara tu. tp tgk gitu2 je la.

Hi ayeen luvlie...kawan kay yer? hihihi.. patut la kenal baju i tu kan? hihihihi

hi chill, tu la...rasa da ok da harga tu...tp bila survey2 lg...leh dpt lg murah. wuwuw.x per..prepare pelan2. yg penting..bertenang je. hihihi

shizansyafik said...[Reply]

harga tu agak lebih sikit dari standard price.. utk sebelah pihak la..sebab dapat custom album je.. tapi saya suggestkan kalau nak variasi, better hire OP yang berbeza untuk majlis resepsi n bertandang.. =)

ayeen luvlie said...[Reply]

Haah betul kata Chil..price tu dah ok.

Tapi try nego lagi.jangan mintak turun price tapi tambah lagi service (as example:tambah 1 lagi outdoor untuk Nikah ke?)

Miss N and Mr N said...[Reply]

shizan...ada gak terpikir nk hire lain2. tp kan...rasa mcm lg mahal. sbb mostly diorg mcm nak ketuk lebih..if kita amik satu event jer. wuwuuw

ain, akan diusahakn. tp kalo nk minta tmbah servis pon..mcm errr...trus terpikir bajet jugak! hahaha. rasa mahal la plak 2.5k tu. wuwuw

Zila Zainal said...[Reply]

weee dah nampak gambar tunang hehehe.. cantik lah awak ni :) and i love ur kurung moden! i macam pernah terjumpa kain mcm u ni sebijik kat jakel. cantik sgt. masa tu rasa mcm nak amik je. tapi kain tu kaler silver. lari pulak theme kaler ehehe.. but seriously babe, u looked so pretty! :D

orked violet said...[Reply]

cantekkk!!!

Sya pon segan kLW bab2 nego nih.huhu.tp price 2standard La..tp ade yg Lg murah (haaaa.....hehehe)

try survey Lg.seriously photographer mmg rmai sgt skang nih.try cr Lg.mesti jumpe yg Lg berkenan.hehehehe