Wednesday, 4 December 2013

Busy bee

Fuh..busy plak malam tadi. 
bertalu2 server down.. network issue.. bla..bla..blaa..
nasib la da setel.. sempat jugak i pegi break.. ape lagi..blk rumah tido la..
syiok nyerrr..da la hujan kan... kehkehkeh.. polok2 laki plak tu. kehkehkeh..
patut sejam stgh... bley la nk terlajak smpai 2 jam. kohkoh..

pagi ni si suami kena pegi keje kul 8pg. 
ok..tak smpt nk blk and masakkn bfast/bekal utk dia. tetiba dia volunteer nk masak sendiri.
wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh. hahaha... 
so, i janji ngan dia..blk keje i nk masak laksa.. so, tgh hari dia bley lunch kt rumah je. kihkih.

btw... tetiba hari ni sakit tekak plak uolss...
sakit gila2 punye.. rasa nk keluarkn anak tekak ni, then simpan dlm peti ais..bg sejuk and nyaman.
gila laa..tak senang duduk ok..sakit sgt2. rasa nk telan panadol satu papan. 
ini la akibatnya tak reti nk pantang cili. kihkih, ari tu i ter eksperimen sambal ayam penyet wong solo yg pedas nk mati tu. rasa da nk sama da...... tu yg mkn smpai tak ingt anak tekak. wuwuwuwuw.

wahh..camne nk makan laksa tanpa cabai melaka ni? tadi beli brg..mmg niat nk masak laksa... i nak clearkn stok ikan dlm peti ais. peti ais i tu da sendat uollsss... kalo dinding petiais tu buat guna kain, agaknya da lama terberetas kot. kahkahkah. so, td gigih la beli juga cabai melaka 7-20tangkai.. hahaha..rasanya dgn keadaan tekak yg tenat...tak bley la nk mkn laksa ngn cabai melaka. hukhuk.


nahhh... padat weih.. 
macam2 harta karun bley jumpa dlm tu. 
you name it! aiskrim walls coklat, grated cheese, ayam gomok, mince meat, daging pejal, udang, sotong, kulit udang, rangka ayam/tulang/kaki ayam, ikan dory, ikan jacket, ikan pari, ikan kembong, fishball and brg2 steambot yg lain, wedges, sosej, nugget, daging burger ramly, daging burger dara beef, ayamas, kelapa parut and segala mak nenek lg. ais batu tu pon nak simpan..syg woo... ais batu beli mahai2...takkan nk buat gitu ja... sumbat la juga..adjust2 smpai sakit tgn.

ini blom lg nk simpan 15 btg kopok lekor.. T___T


ni kat sebelah pintu plak... mcm2 adoo...
lauk segera/kuah segera sume i nk frozen kan. hahahahahah. 

camno ni?? kena cari solution segera.. atau i kena masak je sume.. buat kenduri. 
sakit otak ngn peti ais penuh gini. tu yg plan jap g nak buat laksa... nk perabih stok ikan tu..
nak bg laluan kt kopok lekor 15btg plak. arghhh....

tu la.. patut awal2 dulu beli peti ais yg mcm almari baju tu. haa..baru puas hati kot. hahahahha.
rasanya..for temporary solution...i kena cari raga yg sesuai dgn saiz freezer ni.. nk jadikan ala2 drawer. arghhh.. kan best kalo bahagian freezer ni jenis drawer..i can dump everything...tanpa nk meloroih keluar. hahha


9 comments:

Petak Bunga said...[Reply]

kena wat sesuatu nga peti ais tu..

yuyuy akley said...[Reply]

bnyk gila stok.. macam2 jenis ikan hahahha leh la tu buat kenduri hari ni.. masak sampai lebam hahaha.. rajin gila nolly ni.. kang mlm nk g keje mandi lama2 sket.. kang bau ikan.. hihi

Cik Puan Tqah said...[Reply]

peti ais kite penuh ngan susu anak...deng.. ritu nk pow daging kt umah in law byk2 pon xbole... sbb da penuh..hahaha.. xsmpt nk susun gak..elok nk wt keje dapo..kemas dapur anak nanges.. adoila.. nyesal jugak beli peti ais kecik..akak siap offer suh tuka ngan peti ais die lagi,...huhu.. ha.. nk kurangkan sakit tekak plis mkn eskrem byk2..bleh abeskan stok dlm peti tu.. mmg doc nasihat klo skt tekak mkn eskrem..insha Allah hilang..eh..panjang lak komen

Farhain Azmi said...[Reply]

betul ckp cik puan tqah..Yong pun br je sembuh dr sakit tekak ni. suara rock versi ella sumbang..hihi. terus bli aiskrim, makan. dah ok tekak ni.

peti ais umah yong padat di bah bawah smpai xtau nak adjust cmna..huhu. hasbend ari2 mkn kt umah, breakfast bwa bekal ke tmpt kerja.. hrusla peti ais kta ada bekalan penuh kan? hihi. pjg pula komennya

UMIE SUE said...[Reply]

byknyeee stok.peti ais su jugak kosong...hehee

ain shahrulazri said...[Reply]

byknye stok, ari2 mkn mewah ni huhu peti ais sy kecik beli kne agak2 huhu kalo x sendat ler nnti huhu, dlm peti skg ni ade ayam,daging, sosej ngn crab stick je,itu pun da sendat T.Tsob..sob

Nastyna said...[Reply]

eh freezer I jenis drawer tu (sajer kasi jeles walhal peti es kami buruk giler hahaha). I rasa u patut beli esbok besar yg macam orang simpan aiskrim kat kedai tu la.. baru bahagia hidup.

Miss N said...[Reply]

@Petak Bunga betul tu.. tp tak tau la bila bley start. kihkih


@yuyuy akley ahaha..tak leh mandi lama2.. sejukkk... berhujan je skang ni.

@Cik Puan Tqah makacah.. mmg terfikir gak nk mkn aiskrim. hihi..tp takut....so far mkn yogurt yg sejuk2 tu je.. tqah.. nnt beli trus chest freezer la.. sng nk simpan susu anak.


@Farhain Azmi hi yong.. tak pe.. komen je pnjg2.. i suka baca. hihihi. esok mmg kena start makan aiskrim la ni. hihihi.

@UMIE SUE asyik membeli..tp jarang masak. gini le jadi nya. hihihi


@ain shahrulazri ain.. mcm mewah je.. tp jarang plak masak..sejak sakit ari tu.. tu yg sendat peti ais ni.

@Nastyna tak kisah buruk pon.. janji ada drawer! arghhh.. hihihi. betul2.. next time kena beli chest freeze.. nnt tah ape2 lg i dok simpan. kihkih

Cik Puan Tqah said...[Reply]

dush.. budget utk freezer tu lom ade.. huhuhu... kalau nk pon mybe cr yg 2nd je.. huhuhu...