Tuesday, 24 December 2013

Family games

Sejarah menunjukkan i tak berapa nk minat ngn games2 especially dekat pusat hiburan keluarga tu..
alaaa...slalu kalo g shopping mall ke, tesco, jusco ke..mesti ada pusat hiburan keluarga ni. kena tukar duit kepada token, pastu nak main game kena masukkn token. plg femes racing kete daytona etc2.

muehehe..tapi sejak jadi bini kepada Mr. N....i pon da terjebak ok. 
mula2 kekok jugak...ape kejadahnye dia heret bini dia suh main game sama2. 
tapi kan....lama2 i da bley accept. kihkih.. walaupon kekadang mls juga nk melayan....tp bila da main game tu, dpt release ultimate kegembiraan we oll. hahahha. try la ye! sgt2 fun ok.

our fav game... ice hockey. perghhh..macam2 gaya ok kitaorg nk jaga gol memasing. 
kekadang i menang..kekadang laki mng. jgn tak tau..nanti habis keluar perangai tak senonoh memasing.. nk cheating bagai. hahahhaha
pic credit to HERE

ada lg fav game kt sini, we all suke main game basketball tu. hahahah..
ni tak beragak nak cheating...tolak2 org sebelah. mmg tak bley dimaafkan. agak2 la pon nk jatuhkn opponent. hahaha.

Selain dari main game kt pusat2 hiburan ni, laki i ada satu perangai lain yg i tak bape nak masuk. 
dia sgt teruja tgk games kt toyrus or games department kt jusco etc.
haiyooo...siap merengek2 minta game kt i tu.... wahhhh.. tak leh tolerate mula2. 
katanya we all need entertainment kt rumah. kahkahkah.

ok la.....1st game we all beli, game ular and jengga uno. game ular tu..bukan beli cikai2..dia minta yg board keras.. haruslah mahal bg pendapat bini dia yg kedekut ni kan. so, masa raya hari tu, beli kt kampung, then blk terus main dgn adik beradik dia. mmg pecah perut, bising satu rumah ok. 

recently bought...
Travel set for scrabble.

da lama aim for scrabble..tp i mmg tanak beli yg biasa tu..susun2..pastu kalo tersentuh skit..word da lari2. 
arghh..tak best nye... tetiba terpandang travel set gini. wahhhhhhh.. terus beli. blk rumah terus main..pastu addicted plak. muahahahaha... tak sabar nk pegi vacation, bawa game ni sekali. hihihihihi. best travel set ni sbb kecik, lepas tu nk kira markah pon sng..da ada siap2 kt situ.


2nd and 3rd time play... addicted sbb leh asah vocab memasing. 
kalo ada guest dtg tido rumah we all, mmg paksa main game2 gini..pastu gelak2. pikir mcm nk pecah kepala otak sume.

minggu lps bos i bagi voucher shopping kt jusco.. tak sabar nk beli next game plak..
waiting list...
muahahha.. tgk pon rasa nk gelak. tak sabar nk beli and main ngan laki kt umah. mesti berdekah2 punye.


twister..rasanya game ni patut ada dlm setiap family. 
fun okehh.

so, we all mmg akan terus mengumpul game2 gini... for future use.
nnt anak2 da besar..syiok wo main sama2. takde la nk bg ipad semata je kt anak kan. better main game2 gini leh eratkn lg bonding.

if ada rezeki lebih....boleh aim for big...

mindstorm lego set. muahahah.. ni bukan sebarang lego ye.. tp boleh diprogram dan gerak2. dpt motor, sensor semua. tetiba laki i discover dia nk lego ni sebagai hobi dia. tak beragak laki oii...kelassss hobi u.
dulu masa bini belajar..da puas main ngn lego ni. muahahaha. untung betul amik course robotic. kihkihkih.


encik suami..robot ni u tanak ke?? hahaha. 
ni project robot utk final year tesis.
my glory year...bangga dpt siapkn tesis dlm masa 2minggu. WTF!
habis luka2 tangan ni nk pasang robot tak semmenggah atas tu, hahaha..pegi jln pudu cari all component, blk rumah pateri all the circuit board. akhirnya berbaloi gak..dpt A.
Lepas je habis presentation....i senyum je sepanjang hari. sambil bawa moto pon tak lekang senyum kt muka. mmg takkan lupa smpai  bila2....antara hari yg terbaik dlm hidup i.


3 comments:

Petak Bunga said...[Reply]

huhu..lama x main.
main nga anak je lah..ni pun dah sakit pinggan

Cik Puan Tqah said...[Reply]

mcm best je..i rs kene beli gak scrabble tuh..hehehe

Mimy Hamid said...[Reply]

my husben too dik..asal mall je nak menyinggah bahagian game....jangkit ke fayel