Wednesday, 25 December 2013

My Sanctuary

My fav spot..
rasa tenang dan damai je tgk rak buku ni. 
walaupon..tak dpt beli rak idaman... ni pon boleh laaa...
for now, letak kt guest room dulu. 
tetiba..bila da ada rak buku ni, terus i rasa bilik ni tenang jer... kalo nk tido pon tak rasa takut2 da.
before ni, rasa mcm scarry je nk tido bilik ni, sbb bilik ni paling hujung, kt dapur. tp now da pasang kipas siling elok2...ada plak buku2 yg best ni..terus rasa nk pindah dok bilik ni plak. hahaha



kalo ada masa lapang, i mmg selalu dok ulang2 baca buku resepi tu.. hahaha.. ulang2 baca...tp tak berbuat jugak. hahaha. suka baca tips and new information je. hihihi..

hopefully dimurahkn rezeki, nk tambah lg collection buku. hihi
dulu masa i kecik2.....kalo bosan tak tau nak main ape...i mmg lepak dlm bilik belakang yg ada rak buku koleksi abah i. weih...dok belek tak habis2 ok... dulu2...abg i rajin kumpul majalah kuntum. wakakaka... mmg i dok ulang baca benda yg sama je. ada lg..buku ensiklopedia dunia ke ape tah..banyak gambar...ada satu je buku tu....pon i dok ulang2 tgk gambar..  hahaha..hopefully kalo i ada anak nnt..dpt memupuk minat dia ke arah buku2  ni semua. hihihi

masa i kecik2...abg i penah keje kilang kertas. dia slalu bawa balik buku yg still elok, bley baca lg..tp binding da tercabut semua. i ingt lg..dia penah bawa blk buku pasal art. cara2 nk buat pop card, nk buat dendan/dandan rambut. hahaha..masa tu i sorang je adik pompuan dgn rambut yg panjang mengurai....abg i rajin buatkan dandan lipan etc. hihi. best sgt....childhood moment i dgn buku2.


3 comments:

cik hani said...[Reply]

banyak koleksi buku.
Saya tak banyak buku.
Tak gemar membaca..hihik

Petak Bunga said...[Reply]

banyak koleksi buku.
dulu suka gak bc buku..
lepas jd editor dulu..rasa muak nak baca..
sekarang dah berhenti..br leh bc blk..
tp blog

yuyuy akley said...[Reply]

Wowww rajin abg main2 rambut ek..