Monday, 2 December 2013

Sakit Penghapus Dosa..

Lama juga menyepi.. wuwuw. 
I tak berapa sihat lately ni..
minggu ni baru la rasa normal dan sihat..
Sejak balik dari kampung hari tu... i da start sakit2.
Mula dgn selsema + gatal hidung. masyaAllah.. geram ok... gatal sgt dalam hidung..mcm kena alergy.
Then, sakit2 badan..sengal satu badan.. ni i suspect demam urat... sbb i da start pegi gym. terkejut gamaknya..setahun lebih tak workout.

di ikuti dgn muntah air... 2 hari.... perut sentiasa berangin. waduh2...mmg tak de selera..nk mkn pon takut.
then...dtg plak sakit lain..cirit birit plak. da tak rasa muntah..tp cirit birit air plak. bertambah dgn sakit perut.. mmg complete. tiap2 hari i pegi klinik. nasib la jumpa doc yg berlainan..cuma pembantu klinik tu je la smpai cam muka i ni...tanya tak baik2 lg ker. agaggaga. hampir2 juga nk pegi admit kt hospital. mmg tak tahan sgt sakit perut. 

macam2 da fikir...virus ape yg serang ni.. penyakit kencing tikus la... cancer usus la... ada cacing pita la..
ehh.. mcm2 benda buruk dok fikir. 2 minggu i tak masak ape2.. direct mkn luar jer...sian kt laki i tu... bekal ape sume tak buat da. dia plak yg sediakn makan minum i. auw! untung jugak dekat ngan mak mertua... mama masakkn bubur nasi utk i.. baru berselera i mkn. hikhikhik.

last batch ubat yg doc bagi... lepas 5 hari mkn.. baru la rasa lega..

now..i just need my writing mojo back... and also.. housekeeping mojo. weihh.. rumah bersepah mcm dilanda tsunami. nasib baik cooking mojo da menjelma... :D

rindu sgt nk blogwalking...tak sabar nk update blog bnyk2... ada mcm2 nk share ni.


sempat buat begedil and bakar ikan pari before masuk keje td. 
muehehehe... tak beragak cooking mojo ni... terus bakar ikan bagai. tu belom lg i sebelum ni siap buat roti and kek. kihkihkih.


4 comments:

Nastyna said...[Reply]

ha kau memamg tak beragak cooking mojo nyer, hahaha ALhamdulillah u dah get better. Owh itu weeknd itu hari selsema sikit jer pun dah tak tertahan, hari ni ponteng kelas sebab nak kemas umah walhal takla sepah mana pun, tapi serabut tengok.

Petak Bunga said...[Reply]

get well soon

Cik Puan Tqah said...[Reply]

get well soon..pregnent kot..hehehe

Miss N said...[Reply]

@Nastynatak syok kan kalo rumah sepah2... hati tak tenang gitu.. hihi

@Petak Bunga tenkiu dear

@Cik Puan Tqah hihi.. blom ada isi lg.