Friday, 31 January 2014

Philip Airfryer vs Tefal Actifry

{MAAF, SAYA DA TAK AMIK ORDER.}
boleh cari dari online seller yg lain. maaf ye.

yuhuuu... sempena tahun baru ni.. i nak promote sket pasal airfryer vs actifry.
i da start amik order dari UK..almaklumla...sekarang ni tgh sale. so, i offer harga murah utk anda sekalian..
ni betul2 murah tau....kalo google..memang takkan jumpa harga murah macam i bagi ni. harga yg tertera adalah utk self-pickup area cyberjaya/kl. kalo nk i pos terus ke rumah...bley tambah sedikit lg kos postage mengikut berat dan kawasan rumah anda. barang akan tiba di malaysia pada penghujung bulan Mac


Philips Airfryer murah: rm590 rm630
*sale da habis... now harga da naik sket.


Tefal Actifry murah: rm670


tada...da reveal harga. yg philip airfryer tu betul2 tengah sale sekarang ni..sebab tu boleh dapat harga semurah tu. kalau harga biasa...beza dalam rm100. tak bape pasti sampai bila sale ni. 

anyway... ada orang tak tahu ape menatang ni airfryer bagai... tapi rasanya da ada iklan kat tv pasal philip airfryer..siap Scha Al-yahya yang jadi model. Kedua2 produk adalah digunakan untuk menggoreng makanan tanpa minyak. gaya hidup sihat gituww... 

Konfius nak beli yang mana satu? beli dua2 je la senang. hikhuk...
meh sini i permudahkan kerja korang yg malas nk buat research bagai... ini adalah berdasarkan pengalaman i serta research dari google dan review org lain.

Perbezaan antara Philip Airfryer vs Tefal Actifry
Philips : bentuk kecik sikit tapi tinggi. compact dan solid, tak nampak makanan dalam tu, hanya ada bakul tanpa pengacau/paddle

Tefal: bentuk besar mcm alien tapi rendah, ada penutup plastik yang boleh nmpak makanan dalam tu. ada pengacau/paddle.

Kelemahan:
Philips: disebabkan takde pengacau dlm tu, maka....pengguna perlu 'shake' sendiri makanan dlm tu semasa tgh masak. tp bukan la setiap masa kena 'shake'..cuma sekali je half way tengah menggoreng tu. bakul dalam tu mungkin susah juga nk cuci...especially kalo goreng ayam yg marinate ke ape. tp takpe...rendam lama sket bakul tu, then sental pelan2. penggunaan mungkin agak terhad, semata2 hanya utk menggoreng. walaupon ada timer, tapi anda perlu tambah extra 3minit utk pre-heat airfryer. oh tak lupa juga dinding airfryer yg solid..tak nampak makanan kt dalam da masak ke blom. kena constanly bawa keluar bakul pula.

Tefal: disebabkan ada pengacau/paddle...maka tak boleh goreng benda lembut seperti fishstick, sbb mmg fishstick anda akan hancur dlm tu. ikan termenung ke ape...i tak penah try goreng lagi. i guess sama je kot.. nnt habis relai segala isi ikan. in fact..kalo goreng nugget, ayam frozen ayamas ker..mmg akan ada kerak yg terlerai. walaupon ada timer, tp bila timer habis, tefal tetap on. di tak automatically off, so, kena off sendiri. bunyi agak kuat..tapi tak sekuat bunyi vacuum.

Kelebihan:
Philips: Ada suhu indicator yg kita bley adjust ikut keperluan. dgr kata kalo guna airfryer lg cpt masak. kalo goreng ikan atau makanan lembut yg lain, mmg tiptop hasilnya. tak payah risau isi ikan hancur ke ape... ikan anda mmg static je duduk dalam tu sambil digoreng oleh angin panas. ada separator dalam  bakul tu, so boleh la goreng 2 jenis makanan serentak.. 

Tefal: boleh goreng benda berkuah...(my fren siap masak rendang guna actifry). pengguna tak perlu standby utk 'shake' makanan dalam tu. mmg sgt menyenangkan..sbb ada paddle bley tolong kita kacau makanan dalam tu. masukkan bahan mentah, drizzle some olive oil, set timer and on. lepas tu..boleh la pegi mandi ke..berkebun ke kt luar rumah.. cukup masa...makanan pon da siap masak. 

Global review:
Philips: susah nk basuh basket, susah nak jumpa cake pan size yg sesuai untuk masak kek dalam tu. sometimes, timer dia stuck..static tak bergerak pula. haru jugak tu. overall less complain utk produk ni. 

Tefal: banyak complain pasal tak berapa tahan, paddle and lid penutup yg selalu sangat rosak. tapi...tgk juga date review nya.. mostly yg problem adalah pada tahun 2009-2010. seriously tak faham...ape benda yg diorg goreng dlm tu smpai habis sume rosak? ngeee.... 

Warranty:
Philips: 2 years warranty for worldwide store.
Tefal: 1 years, tapi di UK saje. kalo guna kat malaysia..mmg tak bley claim warranty.

FYI: I adalah pengguna tegar tefal actifry. sesungguhnya...sangat best dan menyenangkan hidup i. da la boleh makan makanan berkhasiat tanpa minyak. senang nak cuci, senang nak guna. multifunction plak tu... nak perangat nasi goreng ke, nasi arab ke...atau ape2 makanan sekali pon, campak je masuk dalam tefal actifry. confirm tak hangit ke ape. so far memang tak de masalah mengenai paddle atau lid. da 2 tahun i beli.....tapi sejak pindah rumah baru ni baru selalu guna. Alhamdulillah..so far mmg ok.

setakat ni je review yang i boleh taip. DailyMail UK pon ada buat perbandingan..bley REFER SINI.
malas nak baca panjang2? meh la tengok video jer... senang nak faham.

Philip Airfryer


Tefal Actifry


to order, kindly email me, nloven1502@gmail.com
deposit rm400 dan baki boleh jelaskan bila dpt next gaji. kalo nk bayar full pon lagi dialu2kan.

kalo nk order barang lain pon boleh.. just email me, then i will give the best price. 
Hari tu i ada offer tefal bistro....skang ni harga da lain, sbb sale da habis. tp kalo sape2 berminat..bley je order dgn harga baru.

Tefal bistro 5 piece : rm320
Tefal actifry 1.2kg : rm720

Review dari blog lain mengenai Philip Airfryer: KLIK SINI
Review dari David Lebovitz mengenai Tefal Actifry KLIK SINI

Kalo tak cukup lg review yg i bagi, boleh baca review dari amazon. mmg matsaleh ni rajin bg review..
Philips Air Fryer: KLIK SINI
Tefal Actifry: KLIK SINI
Amazon forum review between this 2 product: KLIK SINI


ok..tu je la nk share.. harap2 dapat membantu ramai org utk buat decision.
last but not least..

Tefal Actifry 2 in 1
giler best ok... tefal da kuarkan actrifry 2 tingkat. mcm bus doubledecker dah. muehehehe. tapi harga dia pon bertingket2 jugak la. tp sgt la tempting nyum2. rm1600. bapak mahaaaaaal!



50 comments:

S. Faezah said...[Reply]

setakat ni br philips n tefal je ek ada actifry?

Miss N said...[Reply]

@S. Faezah ada lagi satu brand breville halo. tp mcm x femes je

Azi said...[Reply]

salam, philips ada keluar airfryer model baru kan? boleh tolong cek harga kalau order dari awak? berminat.

zarith said...[Reply]

wah, memang berangan nak beli benda alah ni. tapi masih tak tau nak pilih actifry atau air fryer..

Nanti akan ku email kamu..

Sampai bila boleh order ni?

Miss N said...[Reply]

@Azi
wslm.. kalo model Philips HD9240/90 Avance Collection Airfryer Extra-Large, 3 Litre, 2100 Watt - Black - rm880

@zarith bila2 pon bley order. tapi brang smpai sini dlm 8-10 minggu gitu.

Azi said...[Reply]

Miss N, Philips HD9240/90 tu digital kan? kalau HD9230/50 pulak berapa? sorry saya banyak tanya.

Miss N said...[Reply]

@Azi
yup..HD9240/90 digital and extra bessar. kalo model HD9230/50 yg tgh promotion skarang..rm590 kt dlm entry ni.

Rozana Razali said...[Reply]

mmg tgh cari benda ni, mula2 favour philips, skrg dah in between.

klu boleh cod bila sis balik parit buntaq best jgak, hehe.

Miss N said...[Reply]

@Rozana Razali bley2. barang smpai bley je nk bawa blk ke pb. leh blk rumah mak sekali. kalo jadi beli..bgtau ye. tp sale tu baru je habis hari ni. frust betul. harga da naik sket.

mohd yusri mohd tahir said...[Reply]

Boleh order lagi ke ni?

Miss N said...[Reply]

@mohd yusri mohd tahir boleh. email me nloven1502@gmail.com

nurin khairi said...[Reply]

sampai bila ye tawaran ni? saya berminat nak beli tapi kena fikir2 bincang2 dulu dgn hubby. lgpun beli ni warranty takde kan, tapi murah dan memang teringin nak beli.

Miss N said...[Reply]

@nurin khairi tawaran selamanya. hihi..tp kena check harga jugak.. selalu berubah. dengan kadar currency tak stabil sekarang ni. pening betul tgk harga.

Miss N said...[Reply]

@nurin khairi kalo beli philip airfryer bley claim warranty kt msia. 2 tahun warranty. kalo tefal je takde warranty kt msia.

MasturaKiasatina said...[Reply]

Bestnye tefal 2 in 1..harga rm1600 termasuk pos ke? bole byr berapa kali? tgh mencari nie.

MamaHarriz said...[Reply]

tgh kompius lagi nak beli yg mana satu ni wuwuuuuu

Abu Aliya said...[Reply]

Salam,

Boleh order spare part yg patah utk Tefal Actifry.

Thanks

Miss N said...[Reply]

@MasturaKiasatina harga latest rm1730 just termasuk pos dr uk smpai ke cyberjaya rumah sy. bley byr bnyk2 kali...payment setel sebelum dpt brg.

@MamaHarriz hihi..tu la...2-2 pon ok sbnarnya.


@Abu Aliya wsl..sy ada reply email.
sparepart paddle tu td sy check, harga rm85.

utk airfryer, latest price rm690

eerkhaf said...[Reply]

salam. ada fb/web ke nk tgk2 brg? ada ready stock utk fryer@actifry ke

zatul said...[Reply]

Assalamualaikum sis, ada lagi tefal actifry 1.2 kg? boleh beli?

Hezlin Aryani said...[Reply]

Salam. Nak tnaya ble dptkan spare part ladle tu ke??

Mine jatuh... patah dua... TT.TT

Miss N said...[Reply]

@eerkhaf wslm...so far tak de blog khas utk brg2 ni, and saya takde ready stock. sume pre-order jer.

@zatul wslm, tefal 1.2kg mmg ada. harga skang rm920

@Hezlin Aryani wslm, sy bley tolong belikan padle tu. harga now dlm rm100. kena bgtau model ape awk pakai. nnt dlm pertengahan bln 3 bley dpt, sbb my brother blk msia.

Siti Ude said...[Reply]

salam ade menjual set cookware tefal ke?

Yuzie Amir said...[Reply]

salam..kalau nak order philip tu masih harga rm630 ke sekarang?

Anonymous said...[Reply]

Hi, Is the actifry still available? at what price?

Anonymous said...[Reply]

Is the Actifry still available? At what price?

Anonymous said...[Reply]

Berapa harga terkini untuk Philips Air fryer model HD9220 color hitam dan HD9240 1.2kg color hitam? Bila boleh order dan bila boleh dapat barang. TQ

ANAS AZLAN said...[Reply]

hrga model HD9220 dan HD9240 berapa sekarang?

siti said...[Reply]

Salam sis, kalau skrg berape ye harga philips airfry xtra large tu? 2years worldwide warranty tu maksud nye kalau ade problem, blh bwk g philips centre malaysia ke?

Akeela Marikar said...[Reply]


hi can i order for the tefal product. This this product coming with an international warranty?

Nanak said...[Reply]

ada lg? contact me asap 0198727637. tq

marida said...[Reply]

Salam...tefal actifry nih ade lagi tak? saya pon nak order..

maridaalias@yahoo.com

Thankss

azma said...[Reply]

Nak order philipd tu..brp RM now

Azlina said...[Reply]

Assalam. Tefal Actifry masih available lagi? Tq.

aidamira said...[Reply]

salam..nk order philips airfryer tu blh tak?brape RM?

Cikgu Norazimah said...[Reply]

good review, CN mmg plan nk beli airfryer ni, cuma tak tahu brand apa yang ok, bagus entry ni ;)

iewa said...[Reply]

saya ada membekal Philips airfryer 1.2kg saiz XL..boleh masak seekor ayam tanpa potong (whole chicken) tanpa oil langsung...memang best...sangat besar dan puas hati..boleh call kalau berminat..seluruh masia ada delivery insha Allah..0192136961

laili ismail said...[Reply]

Akak..if tefal actifry 2in1 harga berapa?saya berminat.

laili ismail said...[Reply]

Akak..if tefal actifry 2in1 harga berapa?saya berminat.

alat dapur said...[Reply]

Bingung ...,

Philips oke ...
Tefal juga oke ...

Anonymous said...[Reply]

salam . TEFAL masih harga sama ke ? email me at ailokman@yahoo.com

Kedai N said...[Reply]

@laili ismail
Boleh hubungi ked4i.n@gmail.com untuk pre-order Tefal Actifry 2 in 1. Harga RM1300. Pre-order dibuka hingga 12/12/2014.

FB Page : Kedai N
Instagram: Kedai_N
Email: ked4i.n@gmail.com

Maaf komen di sini Miss N.

jasjanee said...[Reply]

saya ada ambil order untuk philips airfryer, kalau berminat boleh hubungi saya di talian 0176135053

yoei Ong said...[Reply]

Tefal activfry berapa? Order bila dapat?

philip dealer said...[Reply]

Philip airfryer HD9240 XL RM1,450 made in Poland dgn warranty. COD KL/PJ shj 016-9819220

zul said...[Reply]

Salam. .saya ada jual Philip air fryer XL dgn bayaran ansuran bulanan yg sgt flexible. . WhatsApp saya 0123793720 Zul

zul said...[Reply]

Atau blh text atau call saya 011 1069 7775 Zul

hajar hasan said...[Reply]

saya ad jual Philips air fryer xl dan pelbagai barangan lain seperti Philips iron steam generator dari UK , semestinya harga murah dari pasaran di Malaysia, boleh visit page Shoppe.UK di facebook, :)atau whatsapp +44 7405586563 (hajar)

Etcworkout 15TB said...[Reply]

@S. Faezah

Saya digunakan untuk membeli pada harga ini.
http://hub.lnkreview.com/shop-air-fryer-my

Duncan V. Ennis said...[Reply]

Saya digunakan untuk membeli pada harga ini.
www.shopairfyler.com/discount20