Friday, 18 October 2013

HomeDec KLCC

Jeng..jeng..jeng...


Meh la serbu ramai2..
Da start dari semalam lagi..

EXHIBITION VENUE 
Kuala Lumpur Convention Centre

EXHIBITION DATE
Part 1: 17 – 20 October
Part 2: 24 – 27 October

EXHIBITION TIME
10am – 8pm

Sebenarnya nk citer pasal raya..
tapi kena share pasal homedec tu dulu..agenda utama tu...

citer pasal raya..
  • i sempt solat sunat raya kt masjid besi putrajaya. besttt sgt! walaupon pegi sorg2 je.
  • singgah rumah mertua utk mkn. kehkeh...lps mkn cabut blk rumah sendiri utk tido. hoho
  • rasa tak lengkap raya sbb tak dpt mkn ketupat daun palas and rendang mak i. sob..sob..
  • sedih betul.. siap craving..rasa tak best je...nasib baik mak mertua buat rendang ayam pg tu.....sedap plak tu... huhuhuhu.. tp mkn ngn nasi impit je.
  • seriously..rasa lain mcm sgt...i mmg tak leh ar tak mkn ketupat daun palas masa hari raya. mmg tak lengkap.
  • selama i hidup bujang..beraya kt rumah mak...jarang i appreciate ketupat daun palas. kadang2 rasa jemu plak....wajib paksa mak rebut nasi impit segera jugak
  • tp now ni..da merasa mcm mana sengsara tak dpt mkn ketupat..
  • ok..citer ketupat tak habis2 lg......
  • mlm tu.. kami laki bini pegi beraya kt rumah mertua lg.....nasib baik ada ketupat daun palas... mak ngah Mr. N yg bawakan ketupat daun palas...tp dia letak jagung dlm tu. 
  • fuhh..lega...mlm tu dpt gak mkn ketupat idaman.
  • hari raya ke-2...i cuti lg... i pegi klia jumpa parents i yg akan ke vietnam.
  • mak i tapaukan ketupat daun palas and rendang ayam. hihi.. da deal siap2 pon.
nah...bukan main bnyk lg.. ni da tggl separuh je.. separuh lg da masuk dlm perut kami. huhuhuu
perangat guna pengukus je... sng... rendang pon kukus sekali. hihihihi

lesson learned...
lepas ni....setiap kali raya...especially kalo raya kt rumah sendiri..i mmg kena balut ketupat sendiri la..
hohohoho..seriously...tak seronok ok kalo raya tak de ketupat. belah utara mmg makan ketupat je pg raya...tak de fancy2 menu yg lain...mcm laksa ke, lontong ke... hahah.. tu mmg family traditional dulu2...bfast ketupat and rendang je da cukup...tp org zaman skang ni....masak mcm2 da..nasi tomato, nasi beriani...segala jenis nasi la nak masak kan... hihihihi

sinful supper at 1am.
cheating week...almaklum la.. raya kan.... ohohohohoh..
tak bley jadi ni... kena segera pegi gym..





5 comments:

S. Faezah said...[Reply]

saya suka ketupat jagung..sedapp..yg ada kacang pon sedap..
klu hari raya kena ada gak ketupat palas or ketupat pulut..ketupat nasi or nasi impit i tak layannn..kih3

cik hani said...[Reply]

kat kampung saya tak pernah lagi jumpa ketupat ada jagung or kacang.. mungkin ada di kawasan lain yek..

sedap tengok ketupat dan rendang tu

Anonymous said...[Reply]

sedapnya.. kita dah lama cari ketupat palas ada kacang ni. kalau ada resepi share la ye.. hihi

Mohd Ridhwan said...[Reply]

kecurrrr......

eddany @ WE said...[Reply]

Nolly...thanks for d info.haruslah pegi klcc next week... btw salam aidiladha...suka sgt ketupat kacang~