Sunday, 9 June 2013

TV dan Hypptv

Minggu lepas.. masa family i dtg rumah i..abang i pon ada dtg sekali.. bawak tv.
Yeay... akhirnya rumah kami da ada tv. hihii.. ni tv lama kt rumah abg i. anak buah i je dok tgk kartoon dlm bilik. lps i pindah rumah baru.. abg i da beli smart LED tv yg super besar. arghh... syiok betul tgk muvie hd kt led tv baru dia tu. yg i dpt ni, LCD tv. Syukur Alahamdulillah... akhirnya Meow's Casa da ada tv. kihkihkih.


masa baru mula2 smpai. abg i setup....tp tak kuar ape2. sbb dia kata port HyppTV tu rosak. so, tak bley nk tgk lg mlm tu. tp lepas abg i blk, and Mr. N pon da blk keje.... Mr. N godek2...terus dpt siaran. kihkih.. syiokkkk sgt. kami guna HyppTv je.. sbb da dpt skali dlm pakej unifi. masa ni dok kt lantai je lagi. rumah blom ada ape2 meja.  mlm tu dok browse catalog ikea...pastu nmpk rak tv yg super murahh...



Nah... rm28 jer. wahhh.. ni da bagus. hihihi. itu yg menyinggah ke ikea hari ahad..semata2 nk beli rak tv ni. sesak dgn org! tp demi mu rak tv... ai is sangguppp. nasib baik mak, abah and adik..ok je dok melepak kt ikea tu...i beratur beli lunch kt cafe ikea...then..i makan skit...tgglkn diorg habiskn mknn sume.. i terus berdesup pegi cari rak tv ni.. da tak toleh kiri kanan da.


snap gambar siap2...baru pi cari kt rak gudang dia. if sape2 nk beli..terus je terjah rak 1, section 35 ok.
org ramai sgt...jenuh beratur nk byr. elok abis byr..family i pon da habis makan. terus i hantar diorg ke sg buluh, rumah abg i.



Mlm tu.... masa i break kt opis...i lari blk rumah. Mr. N pon da blk keje masa tu.. kami berdua excited pasang rak ni sesama. and tadaaaaa..... tv da posing cantik2 atas rak. cuma tak kemas je lg skali router, telefon and benda2 lain kt tepi tu. hikhik.


Anyway.. nak tanya..ada sesapa guna HyppTV tak? ada yg amik platinum pack dia tak? tambah lg rm30..dpt dlm 35channel lg. so far...kami guna pakej yg free je. ok jugak channel yg diorg bg. not bad la... i da start tersuka ngan HyppTV ni...tp still dok fikir2..nk tambah lg rm30 ke tak.

I rasa mcm berbaloi tmbah lg rm30...instead of pasang astro yg dok ulang2 citer tuh. da la astro..setiap kali hujan..tak dpt siaran. kehkehkeh.. kalo HyppTV ni, rilex je..sbb guna optic cable. kehkehkeh. still tgh berkira2 and cari review. bnyk yg ckp..tak dpt siaran..tak leh tgk tv la ape la.. so far rumah kami takde masalah lg. takut gak kang kalo tmbah rm30...ada service interuption ke ape. baik tak pyh tgk tv gitu.

Anyway..if ada sape2 yg guna HyppTV ni..sila la share ye. ni sbgai alternatif kitaorg..sbb tak mungkin mampu utk install astro dlm masa terdekat..da la mencekik darah mahalnye. keperluan hanya internet...tv tu sume kehendak nafsu je lebih. :D


4 comments:

eddany @ WE said...[Reply]

wewitt... dah ada tv..suka la tew...

Diyana said...[Reply]

kitorg ada 2 dh rak tv... satu mmg beli skali ngn perabot, satu lg amek kat rumah mak hubby... tp baru2 ni ttbe hubby ckp, dia nak pasang tv tu ke dinding... hangen je laa tgok dia tu.... aish~

sib bek dia xtebuk lg dinding2 tu.. klu x mmg nak kena luku... ahakz!

Miss N and Mr N said...[Reply]

@eddany @ WE hihi..mmg suker sgt. sejak HyppTV bg free 7hari channel free ni, asyikkk la dok melekat dpn tv. hahaha


@Diyana agagga...smpai 2 rak tv.. tetiba nk sangkut kt dinding plak ye.. bley dtgkn kemarahan tu. tp ok je kot.. nmpk kemas lg kalo tv gantung kt dinding. rak tv tu leh la hias ngan benda lain plak kasi meriah. hihi

Diyana said...[Reply]

nnti besok2 xleh nak ubah2 kedudukan tv tu plak kalau bosan dgn susun atur sedia ada...hehehe